Стотици се явиха на предварителен изпит в пловдивския филиал на ТУ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:26 / 25.03.2023
4707
170 кандидат-студенти се явиха на първия предварителен изпит в Технически университет-София, филиал Пловдив. Препитването започна точно в 9 часа в IV-ти корпус на висшето учебно заведение на ул. "Цанко Дюстабанов“ .

Кандидатите разполагаха с 4 часа, за да решат тест по математика с 30 въпроса. Първите 20 от тях бяха с избираем отговор от пет възможни , а останалите 10 задачи - с отворено решение.

Повече от 20 квестори следяха за спазването на правилата в осемте изпитни зали. Кандидатите нямаха право да използват мобилни телефони и калкулатори.

Резултатите ще са ясни до три дни, като всеки от явилите се на изпита може да ги провери на сайта на университета с входящия номер от заявлението си и ЕГН.

Оценките важат за кандидатстване във всичките 13 специалности на пловдивското висше учебно заведение, както и за ТУ-София и Факултет и колеж - Сливен. Ако някой от кандидатите не е доволен от резултата си , може да се яви и на редовния изпит по математика в университета, който ще е на 17 юни или да избере оценка от зрелостен изпит при балообразуването.

Това е първият от серията предварителни изпити в Технически университет-София, филиал Пловдив. Следващата събота е препитването по Английски език, което се взима предвид при кандидатстването само в специалностите "Индустриално инженерство“ и "Интелигентни системи и изкуствен интелект“.

На 8 април пък са изпитите във Варна, Дупница, Кърджали, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. А на 22 април в Бургас, Велико Търново, Враца, Правец, Сандански, Смолян, Търговище и Хасково.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).