Стефан Стоянов: Пловдив е един от градовете с най-бързо развиващо се електронно управление

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:54 / 06.09.2015
2734
В събота, 5 септември, в Пловдив се проведе работна среща на тема "Една година Форум за електронно управление (E-GOV) в България. Организатор на събитието беше Форумът за електронно управление (E-GOV) с любезното домакинство на община Пловдив и кмета Иван Тотев. Срещата събра в гербовата зала на Общината над 25 граждани, имащи официални роли в публичния сектор, гражданското общество, бизнеса и неправителствения сектор.

Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив, отговарящ за електронното управление, определи Пловдив като един от градовете с най-бързо развиващо се електронно управление с вече над 25 действащи електронни услуги и с постоянно разгръщащ се ИКТ сектор.

Илия Кръстев, модератор на Форума E-GOV, направи равносметка на първата година от създаването на Форума като неформало обединение, приобщило над 101 граждани с експертен опит в електронното управление средно между 4 и 12 години.

От своя страна Васил Величков, съветник по електронно управление в кабинета на зам.-мин. председател Румяна Бъчварова акцентира върху последните промени в текстовете на законите за електронна идентификация и електронно управление, насочени в посока технологична неутралност.

Също така директори от МТИТС с ресор електронно управление официално представиха по поръчка на зам.-министър Валери Борисов подготвените за изпълнение проекти за тази и следващата година с фокус предоставяне на електронни услуги в държавната администрация и общините.

Каналите за взаимодействие на Форума с европейските институции и офиса на евродепутата Ева Паунова бяха представени от Ясен Гюров, неин парламентарен сътрудник и съветник за единния цифров пазар. Офисът на г-жа Паунова приветства предложенията на Форума за поправки в проектозакони, парламентарни въпроси до ЕК, както и идеи за теми за публичен дебат по дигитални теми.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Семейство от "Базар Капана": Боядисваме само борци


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).