ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Стефан Дедев: Демокрацията е ред
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 09.01.2011Коментари (4)2946
© Plovdiv24.bg
"Той/Бойко Борисов/ споменава, че когато има сигнали, той иска тези сигнали да бъдат проверявани докрай. И, ако наистина всеки един министър, народен представител или друг управленец няма какво да крие, той не бива да се смущава от подобен тип контрол. Премиерът иска да работи в екип, в който всеки един до него да е чист и затова разсъждава в тази посока", така депутатът от ГЕРБ Стефан Дедев коментира в предаването на БНТ-Пловдив "Местно време" коментира думите на премиера: "Не виждам нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции. Аз съм мнителен човек и искам да имам контрол върху техните действия". Попитан: Това ли е демокрацията - контрол чрез подслушване?, Стефан Дедев отговори - " Не бива да се смесват двете неща. Демокрацията означава ред, означава намаляване на престъпността, намаляване на престъпността и по високите етажи... и всички форми, които са законови - повтарям, които са законови, могат да бъдат използвани!"

Стефан Дедев се обяви и против създаването на специален закон за клеветата. Според него съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Вълчев не бил разбран правилно. Все пак Дедев смята, че "може да се мисли за прецизирене на текстове в НК, които да защитят хората, когато са наклеветени", защото "явно сега системата не може досаттъчно добре да защити 'доброто име' на хората".

Депутатът от ГЕРБ заяви още, че има политическа воля да бъде създаден многомандатен избирателен район "Чужбина" за българите зад граница, но на този етап това било невъзможно. "Това може да се случи след едно ново прайониране. В момента имаме 31 многомандатни избирателни района. Избирателната тежест на всеки един народен представител в тези райони е различна. Примерно в Търговище или в Монтана един народен представител се избира с 3 хиляди до 5 хиляди гласа, а в Пловдив и Софя между 20 и 30 хиляди гласа. Сега се прие закон за преброяване на населението през февруари месец, което ще даде една актуална картина на населението в общините - респективно в МИР, и тогава внимателно може да се прецезира и да се мисли в тази посока/за район "Чужбина"/. На този етап това не може да се случи.

Дедев заяви още, че във вторник на заседание на парламентарната група на ГЕРБ ще бъдат разгледани мотивите на президента, който наложи вето на Изборния кодекс. От думите на Дедев стана ясно, че мнозинството ще отхвърли мотивите, защото били политически. "Подобни мотиви бяха изтъкнати и в пленарна зала, дори имам чуството, че колегите от левицата са писали мотивите на президента", каза още Стефан Дедев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Защо ли не си мълчи агента от Държавна сигурност - сивият кардинал Дедев?
+6
 
 
Стефане, тези приказки иди ги разкажи на бабаси. Явно не си чел достатъчно и ще ти припомня Великия Ал. Константинов= >. Иди да гледаш ,, Мисия В Лондон
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Бойни спортове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: