Става ясна фирмата, маркираща пешеходните пътеки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:51 / 20.06.2012
1681
До края на другата седмица ще станат ясни фирмите за хоризонталното и вертикално маркиране на улиците и булевардите в Пловдив, научи репортер на Plovdiv24.bg

Както вече писахме, 5 фирми са подали оферти за обществената поръчка на стойност 230 000 лв., касаеща поставянето на пътни знаци и сигнализация. Двама са кандидатите да маркират улиците на града, като стойността на поръчката е 250 000 лв.

На всички новоасфалтирани булеварди се предвиждат нови пешеходни пътеки, термопластик. На някои места ще има и нови бягащи светофарни уредби. Става въпрос например за опасните пешеходни пътеки като тази на бул. "Васил Априлов" - до ресторант "Хитър Петър" и пред големия хипермаркет на Пещерско шосе.

"Навсякъде, където няма предвидени изкопни работи, а това сме съгласували с 4-годишния план за ремонти на кабелните оператори и дружества като ВиК и Топлофикация, ще поставяме пешеходни пътеки с термопластична боя. Тя е 3 пъти по-скъпа, но гаранцията й е 4 години по-голяма, дори на практика се оказва, че е повече. Една такава пътека в момента има на бул. "Източен", и тя е във видимо добро състояние", разказа преди време зам.-кметът Александър Държиков.

Той допълни, че въз основа на заповед на Министерството на вътрешните работи там, където е необходимо, ще се извърши и повдигане на пешеходните пътеки.

"Имаме вече виждания за това, дори имаме одобрен проект от фирмата, която изготвя Генералния план за движението на града. Къде обаче ще бъдат повдигнати пътеките, ще стане ясно след анализите на КАТ. По стандарт те ще са по-ниски от т.н. легнали полицаи и трябва да са високи до 7 см. Снабдени са с удобна траверса, по която ще минава и масовият градски транспорт. Ще изглеждат като рампа и повечето от тях ще са направени с термопластик", каза зам.-кметът.

Според него повдигнати пешеходни пътеки трябва да има например на две-три места по бул. "6-ти септемри". Става въпрос за тази между Областната управа и бул. "Копривщица", пътеката до бившия ресторант "Стадиона", на която, въпреки че е регулирана със светофар, стават много инциденти, а третата е на "Билла" - до моста на Адата.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).