Стартира есенното залесяване в "Източен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:07 / 22.11.2017
2926
Паркът на улица "Богомил" се обогати с 21 нови дръвчета при старта на есенното залесяване в "Източен". Кметът на района Николай Чунчуков, заместничката му Милка Тодорова - Добрикова и районните еколози лично се включиха в засаждането на част от фиданките. "За по-малко от две години след откриването му паркът се превърна в едно от любимите места за отдих на хората от квартала. Добре се поддържа, живият плет вече се е оформил, засадените досега над 100 дръвчета се развиват оптимално поради непрестанните грижи на ОП "Градини и паркове" и изградената поливна система", коментира Николай Чунчуков

Той напомни, че изграждането на парка върху 7 декара пустеещо пространство в края на ул. "Богомил" бе финансирано с европейски средства по ОП "Регионално развитие", мярка "Зелена градска среда". Всички новозасадени дръвчета от видовете бор, кедър, блатен кипарис, чинар, еводия и магнолия са собствено производства на ОП "Градини и паркове". Същото се отнася и за 50-те туи, с които днес бе попълнен зеленият пояс на бул. "Княгиня Мария Луиза". До края на сезона се предвижда растителността в "Източен" да се увеличи с около 100 дръвчета и 500 храста.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).