Старт на Седмицата на физическата активност и спорта в "Западен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:10 / 28.05.2018
2794
За поредна година район "Западен“ се включи в Седмицата на физическата активност и спорта Move Week. Децата от детска градина "Боряна“ заедно с учителите и ръководството се включиха в инициативата с редица прояви. В тях взе участие и кметът на района Димитър Колев.

Малчуганите от всички подготвителни групи на "Боряна“ се разкършиха под звуците на музика, след което играха различни занимателни игри. Отборите им бяха подсилени лично от кмета на "Западен“ Димитър Колев и директора на детското заведение Станислава Бекярова. Децата бяха запознати отново и с основните правила за безопасност на движението. Спортният празник премина с много смях, закачки и забавления.

Седмото издание на Move Week в България стартира днес и ще продължи до 3 юни. Инициативата се организира от сдружение BG Бъди Активен и цели насърчаването на спорта и движението сред всички граждани, независимо от пол, възраст и социален статус. Събитията представят различни дейности на открито свързани със спорт и физическа активност, както и отворени тренировки в различни фитнес и спортни клубове. През 2018-та година участие в Move Week ще вземат над 30 населени места, а програмата в Пловдив ще бъде една от най-богатите. Градът е един от първите, включили се в Move Week, като през тази година Седмицата ще бъде част от програмата на събитията промотиращи града като Европейска столица на културата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).