Срокът за моста на Герджика е краят на декември, общината го иска по-рано

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
15:18 / 03.11.2009
7098
Работата по новия мост на Герджика вървяла по план, уверили са от "Мостстрой" общината.  Според подписания договор обаче срокът бил 31 декември, а градската управа се беше зарекла, че  още на 14 декември ще отпуши трафика през разширения бул. "Руски", удвоения мост и "Победа".

"Има опасност, ако си държат до края на срока, асфалтовите бази да затворят заради минусови температури и да асфалтираме чак напролет. Измислили сме резервен вариант - първоначално ще пуснем едното платно на моста, а после другото", съобщи и.д. кметът Петко Атанасов.

На път е да бъде финализирано отчуждаването на трите къщи от запад на "Руски", заради които след "Янко Сакъзов" пътят засега е заустен в едно платно и не е изградена разделителна ивица, за което Plovdiv24.bg информира преди дни. "Собствениците обжалваха подробния устройствен план, но той вече е в сила. Постигнахме споразумения с тях и  оттеглиха претенциите си. В момента подготвяме уреждащи замяната им предложения, които до края на ноември ще минат през Общинския съвет", обясни Атанасов.

Наполовина били изчистени проблемите по "Победа". След спечелено от общината дело във Върховния административен съд вече е преведено определеното със съдебно решение обезщетение на бизнесмена Динко Бобчев за едната му къща на улицата. За втората се водело друго дело, по което до дни също се чакало решение. На последната общинска сесия беше гласува замяна за третия имот, но областният управител  върнал решението и гарнирано с нови мотиви то ще бъде прегласувано в четвъртък.

Виж коментарите (5)

Още по темата (15):
08.01.2010 Инж. Тошо Пашов: Новият мост нямал подпорни стени? Пълни глупости!
04.12.2009 Два-три слънчени дни трябват за нов мост и булеварди след седмица
02.12.2009 Започна асфалтирането на втория мост на Герджика
13.11.2009 Задигнаха кабели от моста на Герджика, "Обелос" няма пари за нови
27.07.2009 Затварят булевард "Марица-юг" до Коледа заради моста на Герджика
25.07.2009 Ремонтните работи по моста на „Герджика" продължават
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).