Сребърна елха на Римския стадион, изкуствена пред Общината, фенери по Главната и ледена пързалка за Коледа в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:24 / 14.11.2012
7573
Сребърна елха на Римския стадион, фенери по Главната улица и ледена пързалка на Центъра са само част от грандиозната новогодишна украса, която община Пловдив готви за тази година, предаде репортeр на Plovdiv24.bgКакто първи писахме още в края на август, градската институция обяви обществена поръчка за коледно осветление на стойност 241 666 лв. без ДДС.

Официалното запалване на светлините в града ще стане в навечерието на 1 декември, разказа зам.-кметът Стефан Стоянов, тогава ще светне и 7-метровата изкуствена елха пред общината. С коледна украса ще светнат не само Централната градска част сградата на Централна поща, а и много от пътните артерии в Пловдив като бул."Хр.Ботев", бул."6-ти септември", бул. "Източен", бул. "Дунав", бул. "България", бул. "Руски", бул. "Копривщица", бул. "Васил Априлов", бул."Пещерско шосе", бул. "Ал.Стамболийски", бул. "Санкт Петербург", бул. "Съединение", моста на Адата", моста над р.Марица преди Панаирни палати , моста на "Герджика", ул. "Княз І Ал.Батенберг", ул. "Райко Даскалов" и част от парковете на територията на Община Пловдив.  

В момента празничното осветлението се монтира в целия град, увери се лично репортер на сайта. Очаква се само 6 от миналогодишните коледни къщички да се разположат около ледената пързалка тъй като другите вече са ситуирани на различни места в града, уточни Стоянов. Вторият коледен базар ще е по-голям и ще бъде разположен срещу сградата на Общината. Той ще с немски къщички в типичен за германците стил и е подпомогнат от посолството на Германия у нас.

По отношение на ледената пързалка, зам.-кметът поясни, че пореди високите температури няма да може да бъде отворена до 15 ноември, както заявиха от Общината преди време.


Виж коментарите (3)

Още по темата (197):
28.12.2013 Пловдивски търговец: Пиратките вече се купуват по-малко
24.12.2013 Празничен концерт пред общината, стартира "Коледа си ти!"
18.03.2013 Поръчаха апаратурата за дарението от "Галакси Пропърти Груп"
12.03.2013 Апаратура за новородени за 43 000 лв. ще дари "Галакси Пропърти Груп"
12.03.2013 Ледената пързалка в Пловдив - един добър пример
10.03.2013 Последен работен ден за ледената пързалка на Центъра
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).