Софийските шофьори били по-толерантни от пловдивските

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
14:40 / 16.11.2011
2631
Пловдив е опасен град и трябва да бъдем много търпеливи и толерантни на пътя, за да няма жертви. Това каза пред журналисти д-р Галина Карауланова, началник на Дирекция "Профилактика на болестите и промоция на здравето" в Регионалната здравна инспекция в Пловдив по време на информационна среща по проект "Животът е с предимство".

"Апелирам към новите кметове да се регулира потокът на колите и светофарите", каза д-р Карауланова. Кметовете се оправдават с това, че инфраструктурата на града е много особена и не може да се изведе потокът по околовръстен път, а пътнотранспортните произшествия от ден на ден се увеличават. Отделно от това едно семейство има по два-три автомобила. Ние всички сме обект на вандализъм по пътищата", продължи д-р Карауланова, според която в София шофьорите като че ли са станали по-толерантни. 

"В Пловдив не е така. На възлови кръстовища няма толерантност, дори и самите светофари не са регулирани. Децата ни са най-нетърпеливите участници в движението, затова трябва да се провежда ежедневно обучение в училищата за запознаване с правилата на движение. Започваме от детските градини и ясли - обучение с децата и техните родители, тъй като точно на 6 години децата се учат на елементарни правила", завърши д-р Карауланова. 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и ще продължи до 2018 година.


Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (20)
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).