ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Собственик на турски ресторант в Пловдив с невероятна демонстрация на прочутата тава джигер | ||||||
| ||||||
Един от гостите бе шеф Иляс Кавуранлар, който е четвърто поколение майстор-готвач и собственик на ресторант в Пловдив. Специално от Одрин той донесе "оджак“ за приготвяне на телешки дроб, завещан от дедите му, които са били най-известните майстори на това ястие в турския град. "Тайната на прочутия “Одрински дроб" е не само в пърженето, а и в начина на нарязване – реже се много тънко, парченцата стават като лист хартия", издава част от тайната готвачът. Приготвянето на дроба започва с нарязването му, като ножът за това не се ползва за друго в кухнята на майстора. От 20 години той посреща гости в ресторанта си в Пловдив и разказва за занаята, който се пази от неговия род. Другата тайна за съвършения одрински джигер, е свързана с процеса на пържене, както видяйа на панира любителите на кулинарното изкуство. Дървените къщички на обособената търговска уличка са превърнати в място за кулинарни изкушения от арменската, италианската, руската, еврейската, турската, украинската и традиционна балканска кухня. Панирът е ситуиран на на новото пространство за фестивали и събития в Plovdiv Stage park, в подножието на Младежкия хълм. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Пловдив:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Слави Трифонов се завръща в bTV
14:13 / 27.03.2024
17-годишен улови в Марица звяр, по-голям от него
10:02 / 26.03.2024
От този свят си отиде уважаван учител
13:02 / 26.03.2024
Обрат с третия сезон на сериала "Вина"
14:24 / 26.03.2024
Любимо звездно трио: Завръщаме се!
20:57 / 27.03.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета