Собствениците на фирмата, реконструираща Синдикалния дом, идват в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:17 / 07.06.2012
3631
Собствениците на "Актор" - фирмата, реконструираща бившия Синдикален дом, пристигат днес в Пловдив, научи репортер на Plovdiv24.bg. Те ще се срещнат със зам.-кмета по общинска собственост Димитър Кацарски, а визитата на гърците е провокирана и от нелепата смърт на техническия ръководител на обекта Полихронис Хапсалис, който, както вече писахме, загина при катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пловдив на 30 май.

"Вървим по план и смятам, че до 1 септември тази година сградата на Градския дом на културата ще бъде завършена окончателно и приета от комисията", заяви за сайта ни Кацарски. Той поясни, че почти всички забележки по обекта, направени от Община Пловдив преди време, са отстранени от "Актор" - например различната денивелация на коридора и залата.

Стана ясно, че столовете в концертната зала са наредени шахматно, за да има видимост, а първите два реда вече не са под нивото на сцената. Решени са и проблемите с асансьора. 

От доста време градинките пред бившия Синдикален дом са оформени, а новата управа на града смята да открие сградата за празника на Пловдив на 6 септември.

В тази връзка припомняме, че предишното управление в лицето на кмета Славчо Атанасов също имаше намерение да пререже лентата на Градския дом на културата, и то точно на същата дата преди една година, но сагата с реконструкцията му няма край.

Договорът за ремонта на сградата бе подписан в последния работен ден на бившия кмет Иван Чомаков. Откриването на дома беше многократно отлагано, а гръцката фирма-изпълнител буквално се подигра с града ни и общинската администрация. Споразумението е сключено така, че за неизпълнение на сроковете и условията по него гърците дължат мизерна неустойка, която очевидно не ги плаши.

На 6 април 2011 г. след близо тричасови разговори между екскмета Славчо Атанасов и собственика на "Актор", датата за отварянето на ГДК беше удължена от 24 май за 6 септември. Кметът тогава дори заяви, че за празника на Пловдив ремонтираният Синдикален дом ще бъде открит с вечерно представление на операта.

Въпреки обещанието на гърците, че на 20 октомври 2011 г. ще бъдат готови за предаване на обекта и най-вероятно до края на месеца ще има подписан Акт 15, Градския дом на културата все още не е открит. Реконструкцията на сградата не се оскъпява и възлиза на 17 млн.лв. без ДДС, а не както някъде се тиражираше цифрата от 19.5 млн.лв. без данък добавена стойност, коментира още Кацарски.


Виж коментарите (1)

Още по темата (140):
26.08.2020 Община Пловдив ще чисти ДК "Борис Христов" с над 30 000 лева
01.06.2020 Покривът на ДК "Борис Христов" протече, търсят строител за ремонт
10.12.2019 Домът на културата "Борис Христов" се мести в кино "Космос"?
27.05.2019 Портрет от бронз на Борис Христов в Дома на културата
01.08.2016 Отдават бившата дискотека в Дома на културата под наем
22.06.2016 Отварят пиано бар или клуб за жива музика в Дома на културата, но не чалга
Още новини от Новини от Пловдив:
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай
Как оцеля последното лятно кино в Пловдив?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).