ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сменяме контейнерите за разделно събиране с чували по етажите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 22.09.2009Коментари (14)5156
© Plovdiv24.bg
Цветни чували да поставя на всеки етаж за разделно събиране на отпадъците има идея общината, научи Plovdiv24.bg. Това ще се случи догодина.

"Нужно е обаче съзнание. Надяваме се хората да се научат да не изхвърлят безразборно боклуците, а да се стремят поотделно да събират всичко, което става за рециклиране. Когато чувалите се напълнят с PVC бутилки или хартия например, едно от семействата ще трябва да ги свали на улицата", обясни главният експерт по екология Лилия Таскова.

Нерадостна била съдбата на цветните контейнери за разделно събиране на отпадъците. Голяма част от тях вече ги нямало, защото били изгорени през зимата. "Идеи имаме, въпросът е как да възпитаме хората да направят замисленото, особено при проблемите, породени от нашето високоетажно строителство", не скрива известна доза песимизъм Таскова.


(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Главният експерт по екология Лилия Таскова вероятно е от тези "чистници", които за да не им мирише на вкиснато в къщи си изнасят торбата с боклук на стълбището - да мирише на всички, които се качват и всеки да вдъхва от вонята при отваряне на вратата си. Виждал съм такива в Тракия (като сме ходили на гости) и съм се чудил на подобно неуважение към околните. Сложи си боклука на терасата или като ти мирише толкова - слез и го изхвърли..... защо трябва да ти го миришат всички от сградата? Много порочна практика и изкривено чувство за чистота на дома. А за грозната гледка - торби с боклуци по общите части, да не говорим! Вместо да се полагат усилия за борба с такива вредни навици, искат да ни натрапят тази мръсотия на всички. Позор! Наистина вървим към тотална деградация - вместо да култивираме циганите, те ни предадоха привичките си.
0
 
 
Ако това стане,то Ромите ще тръгнат да обикалят по блоковете и входовете и ще настъпи пълен хаус и масово недоволство. Вземете направете контейнери за стари дрехи,за батерий,акумолатори и за стара техника и дърво. Това с боклука по етажите е фарс и няма как да стане и си го избиите от главите господа управляващи
0
 
 
Това някаква шега ли е или тест за чистоплътноност на Пловдивчани? Не мога да повярвам, че на някой може да му мине през ума да създаде подобна мръсотия по стълбищата на блоковете. В по-интелигентните стълбища хората аранжират цветя, картини.... на кой му хрумна да се събира там боклукът? Е това вече е съвсем МАЛОУМНА идея! Това предложение да не е от някой съветник от Столипиново - там по стълбищата е сметище, миризми? Спомнете си, че имаше убийство за оставяне на боклуците пред вратата на апартамента. Не, не.... това не мога да го проумея, за такива простаци ли сме гласували? Стълбището ни е аранжирано с поддържани цветя и картини, на чистачката купуваме розова вода, за да мирише на чисто като се качваш до етажа и сега някой мърльо ще ни задължи да живеем в кочина! Да мирише на сметище, мазни петна от пробитите торби.... хора, къде живеете? При вас няма ли малко еволюция, стремеж към чистота и красота (домът не е само зад блиндираната врата), та ще ни превръщате в голямо Столипиново! Не съм допускал подобна простотия да мине през главата на някой с образование над основното! Боже, пази ни от малоумници!
+1
 
 
като се сложат чували по етажите ще плъзнат мишки хлебарки и болести аре измислете нещо по умно
+1
 
 
На всеки етаж ще има чували с боклук..... така ли, а какво ще стане като се качваме пеша, ще минаваме през боклуците на всеки етаж, еееееее такава тъпотия не бях чувала! Еколог експерт Лилия Таскова, дали ще ви е приятно когато излизате отивайки на отговорната си работа, да обмисляте идеите си, да минавате през чували с боклуци ?
0
 
 
да.....може даже направо на сметището да си ги караме защото сме съвестни...хаха що да не,ей сега и за това да мислим...щото другите простотии са ни малко в тая скапана държава
на 22.09.2009 г.
+1
 
 
Според мен тва със свалянето на боклуците от едно семейство е най-тъпата идея,която тия идиоти са измисляли!Просто сложете камери до всички площадки с контейнери и много солени глоби за разхвърляне на отпадъци или в случай,че някой го запали-обществено полезен труд,но да знаете че аз няма да изхвърлям на цял вход боклуците!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: