След публикация на Plovdiv24.bg: Почистиха сметището в "Кючука"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:19 / 25.08.2021
2058
Почистено е образувалото се сметище около контейнерите за отпадъци на ул. "Акад. Петър Динеков“ срещу парк "Студенец“. Това съобщават от ОП "Чистота“ по повод публикувания по-рано днес материал на Plovdiv24.bg. 

От предприятието напомнят, че съдовете за смесен битов отпадък тип "бобър“ се обслужват абсолютно всеки ден. По договор на Община Пловдив с организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки "Булекопак“ АД жълтите пластмасови контейнери се събират 3 пъти месечно, а зелените – веднъж в месеца. Гражданите, които изхвърлят големи кашони и други картонени опаковки, не трябва да ги трупат наоколо, а да ги сгънат и поставят в жълтия контейнер.

Когато правилата не се спазват, се стига до грозни гледки като в читателския сигнал, коментират от "Чистота“. Подобни сметища, образувани около контейнерите, се премахват по график веднъж седмично с тежка техника.  

Посоченото в публикацията пространство често се използва за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци както от търговските обекти в съседство, така и от фирмени бусове. От общинското предприятие призовават всеки, който стане свидетел на подобно действие, незабавно да се обади на тел.112, за да може нарушителите да бъдат хванати и санкционирани.

Глобите за изхвърляне на отпадъци извън предназначените за целта места са от 300 до 1000 лв. за физически лица и от  1400 до 4000 лв. за еднолични търговци или юридически лица. Гражданите могат да бъдат глобени и с фиш от 10 до 50 лв.

За всичко, свързано с чистотата, пловдивчани могат да сигнализират и да се информират на телефона на предприятието – 032/675 817.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).