След намесата на Plovdiv24.bg, Общината светкавично търси пари за откриването на нови 4 групи в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:15 / 05.08.2011
6271
"Уважаеми Plovdiv24.bg, пиша ви по повод на статията ви от преди няколко седмици, относно разкриването на 4 нови групи към детските градини район "Тракия", е част от сигнала на наш читател, жител на района.

Според писмото, получено на редакционната поща на сайта, при подаването на документи, на гражданина е било обяснено, че все още не е отпуснат бюджет за ремонт на подблоковото пространство на бл. 50 в ж.к. "Тракия" и вероятността да се разкрият тези обещани 80 нови места за децата от града, е минимална.

Припомняме, че на 28.06.2011 г. публикувахме материала: Отварят 4 нови групи към детските градини в "Тракия".

"От статията във вашия сайт, се разбра категоричността на Гиньо Матев относно това, че няма да остане дете от район "Тракия" извън детските заведения, а в действителност се оказва, че нищо не е задвижено и най-вероятно няма да бъде изпълнено това, което бе обещано", завършва притеснен писмото си читателят ни.

За съжаление, проверката на репортера на Plovdiv24.bg доказа, че опасенията на гражданина са ненапразни. Те бяха бяха потвърдени от кмета на района.

"Преди повече от два месеца съм пратил писмо до Община Пловдив с искане за отваряне на 4-ри нови групи, в което съм приложил и количествено-стойностните сметки за извършване на необходимите дейности по това. Очаквах, най-късно на последната сесията на ОбС Пловдив от 02.08.2011г., да има предложение да се актуализира бюджета на район "Тракия" и да се утвърди отпускането на 40 000 лв. за ремонта на подблоковото пространство на блок 50, както и да бъде отпуснат нов щат за 8 детски учителки и 4 жени, помощен персонал за 4-те нови групи. Такова нещо, за моя огромна изненада, обаче нямаше, въпреки разговора, който бях провел с кмета Славчо Атанасов", каза Гиньо Матев.

Стана ясно, че той веднага се е свързвал с и.д.кмет Александър Долев и е попитал, защо не са отпуснати пари.

"Отговорът беше, че ремонт няма да има, защото според директора на Дирекция "Образование" в Община Пловдив Георги Янев, местата в детските градини в града са достатъчни и няма да се откриват групи в район "Тракия", поясни още Матев.

Според него, това не е така, защото само в "Тракия" има със сигурност към 35-40 деца, за които няма да има места в детските заведения през тази година. С тази цел, вчера кметът на района е изпратил нарочно писмо до Голяма община, като е прикрепил към него всички постъпили при него заявления за детските забавачници в квартала.

"Мисля, че някой не може да си направи сметката и това ще е в ущърб, както на децата, така и на техните майки или бащи, които в тази криза трябва да останат вкъщи да ги гледат", коментира още Гиньо Матев.

След разговора на репортера с и.д. кмет Александър Долев, трябваха не повече от 30 минути за последвалата светкавична реакция от страна на общинската администрация на Пловдив.

"Точната сума е 38 000 лв., които обаче ги няма в бюджета на града. Затова, в момента събирам общинските финансисти, за да потърсим решение на проблема", категоричен беше той.


Виж коментарите (2)

Още по темата (12):
06.03.2012 Новата детска градина в "Тракия" с обновена площадка
01.02.2012 Тотев и кметът на "Тракия" откриха филиала на ЦДГ "Червената
шапчица"
01.02.2012 Новите групи към ЦДГ "Червената шапчица" в "Тракия" отварят врати
09.01.2012 Филиалът на "Червената шапчица" в "Тракия" отваря врати
29.11.2011 Кметът подписа заповедта за ремонта на филиала на "Червената шапчица"
28.11.2011 Стартира ремонтът на филиала на ЦДГ "Червена шапчица"
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).