След двата смъртни случая на пешеходни пътеки в Пловдив, Слави Георгиев с предложение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
12:52 / 18.07.2023
5888
След тежките инциденти с блъснати пловдивчани на пешеходни пътеки през последните дни общинският съветник Слави Георгиев призова общината да бъде активен участник в натовареното движение по пътищата на града.

"Ролята на булевардите е да осигурят безопасно преминаване, както на автомобилите, така на пешеходците, така и на велосипедистите. За съжаление, само през последните няколко дни сме свидетели на две жертви и множество ранени. Много хора използват булевардите, не по тяхното предназначение", отбеляза Георгиев.

Той подчерта, че общината не трябва да бъде пасивен наблюдател в тези процеси, а трябва да бъде активен участник в модериране на движението.

"Това може да се постигне чрез т.нар. повдигнати пешеходни пътеки.  В града ни има не повече от пет повдигнати пътеки, които са крайно недостатъчни. В същото време имаме няколко български градове, в които огромна част от техните пешеходни пътеки вече са повдигнати. Повдигнатите пътеки спасяват живот!", каза общинският съветник. 

Според него Община Пловдив би следвало да изгради своя специална програма, която да инвестира пешеходните пътеки да бъдат повдигнати.  По този начин скоростта на преминаващите автомобили ще бъде намалена.

"Пловдивските булеварди повече не трябва да бъдат скоростни отсечки за нощни състезания и бързащи мотористи. Ангажирам се с това общината да изработи своя специална инвестиционна програма, която да направи, така че по-голямата част от нашите пешеходни пътеки да се повдигнат", заяви Слави Георгиев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).