След бурята: Паднали дървета, увредени коли, вода по улици и къщи!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (44)
11:26 / 15.06.2014
30189
Читатели на Plovdiv24.bg споделиха какво са преживели снощи по време на бурята, както и какви са впечатленията им от пловдивските улици днес сутринта. Публикуваме мненията на част от тях без редакторска намеса, както и снимките, които ни изпратихте:

"Живея в кооперация на 7 години. Водата снощи просто си течеше безпрепятствено през уж новата дограма. Таванът протече....Такова чудо за първи път виждам в живота си", казва пловдивчанин.

"Бурята тази нощ повали огромна липа на ул. "Съборна" в Стария град", пише друг.

"Бурята обърна гараж и изкорени дърво бул. "Копривщица", съобщава пореден читател на сайта ни.

"Пловдив, ул." Върховръх": Това не можеше да се опише. Ще повярва този, който го е преживял!", не намира думи мъж, заварил колата си увредена от паднало дърво.

"Живея на ул "Георги Груев" до надлез "Родопи". 2 дървета са паднали целите. Миналата година общината изкастри само 3-4 дървета до бившето свързочно поделение на 50 метра от тук. А пред нашата кооперация нищо! Сега 2 коли са смачкани, а моята се размина на косъм, при това след цялостно пребоядисване преди 1 седмица! И по бул. "Васил Априлов" е същото! Сутринта трябва да изляза с колата си в 4 часа, а няма как, защото цялата ни улица е затворена", възмущава се шофьор на камион, който не е могъл да отиде на работа днес сутринта.

"Разразилата се малко след полунощ буря истина е че предизвика големи "бели". Когато се прибирах към нас половината улици в Пловдив бяха наводнени и т.н. Да, неизбежно е след такъв дъжд пътя да е наред, но да не са почистени шахтите това си е не знам направо. Коматевският възел вчера беше под вода и на всичкото отгоре полицаите седящи на спирката на "Никола Вапцаров" си стояха в колата и гледаха как хората закъсват и се мъчат. 

Толкова ли нямаше как да спрат движението. Както и да е, обикалях и реших да мина по бул. "Хр.Ботев" (северно платно) и познайте какво: в по-рядъка на 400-500 м. имаше вода и отново трудно се минаваше. И накрая, "рехабилитираната"уличка преди 1-2 години "Владивосток" беше наводнена. Не знам дали е трудно, но какво ли щеше да бъде тези шахти да са изчистени с т.н. Единствено за хората, които цяла нощ чистиха паднали клони дори и дървета това са пожарникарите. Докато не се прибрах най-малко 10-15 коли видях на пожарната. Браво на тези момчета", споделя мнението си с читателите ни пловдивчанин.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (44)

Още по темата (8):
19.06.2014 Пожарната премахва опасно надвиснало дърво в центъра на Пловдив
16.06.2014 "Западен" и "Южен" пострадали най-много от пороя
16.06.2014 Спортна зала за 1 милион лева също пострада от бурята
15.06.2014 Кметът: Стихията запуши някои шахти с кал и листа
15.06.2014 Ето какво остана от изкоренената елха на копчетата
15.06.2014 "Чистота": Няма непроходими улици в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).