Славчо поде предизборна кампания, критикувайки ремонтите в Пловдив и пишейки закон за футболното хулиганство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
14:37 / 08.05.2018
12274
Народният представител от ОП Славчо Атанасов зададе остри въпроси към управлението на Пловдив, свързани с хаоса, който създават уличните ремонти, според него.

Тези въпроси ги задавам не само аз, задават ги пловдивчани, които идват в приемната ми на народен представител. Най-често това ме питат: "Докога ще търпим този хаос в града?“, заяви Атанасов на пресконференция днес.

Виждаме че ремонтите в Пловдив се случват изключително бавно и непланирано. Те създават непоносим трафик, съответно изнервят обстановката в града, има предпоставки за ПТП и много мръсен въздух, допълни още Атанасов.

Освен тези проблеми, ремонтите предизвикват и едно огромно учудване. След като изтърпяваме прекалено дългите срокове за работа, всички се надявахме, че предвидените за ремонт булеварди, след пускането им в експлоатация ще станат по-проходими, по-бързи и това ще спомогне за намаляване на задръстванията.

Уви! Фактите сочат друго. "Коматевско шосе“ стана по-тясно отпреди и не направи връзката с квартал "Коматево“ по-бърза. Ремонтът на бул. "6-ти септември“ не само не намали задръстванията по него, но те станаха и по-тежки. Онзи ден, в пиковите часове, тапата за влизане в булеварда започваше още от бул. "България“, извиваше се по целия мост на Адата, а оттам отнемаше 20 минути, за да успееш да преминеш ремонтираната отсечка и да се включиш на "Цариградско шосе“, обясни още Славчо Атанасов.

Председателят на групата общински съветници от ПФ в Общински съвет – Пловдив Слави Георгиев допълни: "В същото време, по обратния път, по моста на Адата и по бул. "България“, движение нямаше, което ме накара да се замисля какъв е смисълът от все още несъществуващия бул. "Северен“, защото и без него, движение в посока "Брезовско шосе“ нямаше. Само за сравнение, пътят Пловдив-Асеновград е с дължина, колкото всички четири булеварда, ремонтирани по 30 милионния заем и всички виждаме с каква бързина се строи там, каза още Слави Георгиев.

Ремонтите в Пловдив вървят с 1 метър на ден, например бул. "6-ти септември“ е 1.1 км. и изчисленията сочат, че се е ремонтирал със скорост 1 метър на ден. Дейностите по бул. "Руски“ се движат още по-бавно, коментира и председателят на НФСБ – Пловдив Костадин Гаров.

На въпрос дали ще се кандидатира за следващите избори, Атанасов не отрече, но и не потвърди като заяви, че в момента за него приоритет е законът за футболното хулиганство, който по неговите думи е паднал на неговите плещи!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (28)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).