ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Славчо Атанасов вярва, че доброто е по-силно от злото
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 02.01.2009Коментари (0)1922
© Plovdiv24.bg
В интервюто, което кметът на Пловдив Славчо Атанасов даде специално за Plovdiv24.bg, става повече въпрос за ценности, отколкото за обичайните злободневни неща.
 
- Господин Атанасов, според анализатори Америка припозна Обама за своя човек не само "защото е готин", а защото има необходимата енергия и успява да я влее както в политиката, така и в комуникацията си с хората. Това е страшно важно - публичните личности да могат да влеят енергия на хората. Вие сте човек амбициозен и енергичен. Преляхте ли от енергията си и на пловдивчани?

- Ние сме много по-различни от американците. Много ясен анализ на националния ни характер са направили и Иван Хаджийски, и Марко Семов. Националният ни характер, за разлика от американците - не го казвам, за да се самобичуваме, но всеки народ си има своите особености, своите специфики, та нашият характер е по-особен. Американците са винаги позитивни. При тях, какъвто и да е проблемът, виждат позитивното. Докато при нас е точно обратното. Ние във всяко нещо, колкото и да е хубаво, търсим негативното. Българинът, за разлика от американеца, не приема нещата като чиста монета. Много сме различни като народи и затова един управленец в България, в това число и аз, е от "разпни го" до "осанна". Част от хората казват "Много е хубав, много е готин, върши си работата", а други "Махни го тоя, само гледа някоя пиар-акция да направи".

Та има голяма разлика между нас и американците, затова не бива да се сравняваме. Ние сме си ние, такива, каквито сме, с всички хубави и лоши страни, и трябва да се приемем. Това са наслоения от векове и не могат да се променят нито за десет, нито за двайсет, нито за петдесет години. Много добре разбирам настроенията на хората. Аз обаче гледам винаги позитивно на нещата. Ако сте забелязали, никога не съм казвал една лоша дума срещу политически опонент, независимо колко е злостен и колко нагли атаки отправя към мен. Но в крайна сметка не всички са такива. Мненията винаги се поделят на две - "браво" или "само си губят времето".

- Нека се върнем в пловдивските реалности. Похвалете се с нещо.

- Много съм щастлив, че управлявам най-красивия град в България с най-интелигентните граждани. Какво по-добро от това? За мен като кмет това е много важно. Управлява се и трудно, защото пловдивчани са изключително взискателни хора. В същото време е и лесно, защото те разбират, когато си искрен и искаш нещо да направиш за града?

- Разочароваха ли Ви с нещо пловдивчани?

- Не. Категорично. За 2009 година обаче си пожелавам по-малко политически трусове, защото те не влияят добре. В управлението на един град има много малко политика - говоря за чистия й вид. Пожелавам си партиите в Пловдив да мислят не толкова за тясно-партийните си интереси, а да мислят повече за града.

- А Вие дали ги огорчихте с нещо?

- Сигурно съм ги огорчавал, щом имаше толкова политически конфликти миналата година. Може би защото не позволих в управлението на града да влязат партийни секретари. Може би с това съм ги огорчил, може би в това число и моята партия.

- Каква е мечтата Ви за Новата година?


- Повече инфраструктура. По-чисти улици. Само след няколко месеца ще открием новите детски градини. Най-вече мечтата ми е хората на Пловдив  да вярват в доброто. Това е нещо изключително важно. Защото в крайна сметка доброто винаги е по-силно от злото. И злобата, гневът, омразата и завистта не водят до нищо добро. Те са емоционални чувства, които водят до едно единствено нещо - до провал, в обществен и в личен план. Знам, че на пловдивчани им е много трудно. На всички нас е трудно в тези години на преход. Но истината е, че трябва да вярваме в доброто. И в Господ Бог.

- В личен план какво Ви прави щастлив?


- Прекрасното ми семейство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Мюсюлманите честват Курбан байрам
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: