Славчо Атанасов се срещна със шефа на Швейцарския офис за сътрудничество

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:53 / 26.11.2007
3075
Кметът на Пловдив Славчо Атанасов се срещна с директора за България на Швейцарския офис за сътрудничество - Хайнц Кауфман. Той представлява в страната ни Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество към Държавния секретариат по икономическите въпроси.

Хайнц Кауфман запозна кмета Атанасов с дейността на агенцията в Пловдив. Двамата обсъдиха по-подробно проекта за изграждане на Завод за обработка и обезвреждане на болнични отпадъци, познат още като инсинератор.

Според Хайнц Кауфман срещата е била доста ползотворна. Що се отнася до самия завод за обработка и обезвреждане на болнични отпадъци, са направени уговорки на политическо ниво как ще се обсъждат проблемите и как ще се работи с техническите експерти занапред.

През средата на тази седмица ще бъде представен доклад на швейцарска специализирана компания, която се занимава с проучвания в областта на експлоатацията на такива съоръжения. Хайнц Кауфман и Славчо Атанасов се договориха, че през другата седмица представители на швейцарската компания ще дойдат на място в Пловдив, за да се обсъдят конкретностите по проекта, а кметът се ангажира от тук нататък работата да върви без никакво забавяне. И двете страни заявиха категоричното си становище за усилена работа по проекта.

Договорът е подписан в края на декември 2006 година, финансира се в една част от Министерството на околната среда и водите на България, от швейцарска страна парите идват безвъзмездно от Държавния секретариат по икономически въпроси (СЕКО), община Пловдив също има участие.
На днешната среща и двете страни изложиха виждане, че ще се направи всичко, за да се спази крайния срок на проекта - до края на 2008 година съоръжението ще влезе в експлоатация.
3.5 милиона швейцарски франка е участието на Швейцария, което покрива горивното съоръжение и цялото електро-механично оборудване. Също така се предвижда обучение, което се поема от швейцарска страна, а българската страна ще поеме строителните работи и свързването с комуналните услуги.


Виж коментарите (0)

Още по темата (28):
04.01.2024 Пак ще търсят концесионер за инсинератора в Пловдив
30.07.2023 Окончателно ликвидират "Инсинератор - Пловдив", без да е работил и ден
13.07.2023 Отново отложиха концесията на инсинератора
09.06.2023 Съветниците не подкрепиха концесионна такса от 70 000 лева годишно за инсинератора
30.04.2023 Три имота на община Пловдив ще бъдат дадени на концесия
10.11.2022 Одобриха началния ликвидационен баланс на "Инсинератор Пловдив" ЕООД
Още новини от Новини от Пловдив:
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).