Славчо Атанасов посрещна посланика на Испания у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:45 / 17.05.2011
1414
Днес, в 11.30 ч. кметът Славчо Атанасов прие в кабинета си посланика на Испания у нас Н. Пр. Рафаел Мендивил, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Н.Пр. беше придружен от съветника си по въпросите на образованието г-жа Селия Арана. 

Градоначалникът на Пловдив подари на Рафаел Мендивил албумът на града, както и реплика от известното Панагюрско съровище. От своя страна, испанския посланик върна жеста с албум на Испания.

Кметът благодари за подаръка и уточни, че въпреки невъзможноста досега да посети Испания, той е очарован от страната, благодарение на това, което е слушал и чел за нея. Славчо Атанасов не пропусна да отбележи любимите си испански майстори на словото и техни изключително известни творби.

По време на срещата си, кметът и Н.Пр. не пропуснаха да отбележат името на световно известния пловдивчанин Христо Стоичков, чиято слава в Пиренейския полуостров е огромна.

Стана ясно, че посланикът на Испания е фен на "Реал Мадрид", но въпреки това не отрече гениалността на пловдивския футболист и го нарече "Велик футболист". Кметът Атанасов пък уточни, че е личен приятел със Стоичков и това го радва изключително много. 

Н. Пр. Рафаел Мендивил е бил посланик и в Полша, както и генерален консул на Испания в Бордо и Франкфурт. Той е командор и офицер на 9 ордена на различни държави.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Кметът на Пловдив с испанския посланик в Пловдив

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).