Славчо Атанасов даде заявка за втори мандат и отново се обяви за закриване на общините "Родопи" и "Марица"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
21:51 / 18.07.2011
6447
Териториалното разширение на Пловдив постави като свой основен приоритет кметът Славчо Атанасов, който на отчета си пред препълнената Концертна зала даде заявка за втори мандат. "Ако сравняваме с 2007-а, днес градът ни е направил стойностни крачки напред в своето развитие. Това показва, че сме успели да осигурим нужната стабилност на Пловдив, за да не тъпчем на едно място в трудния период на кризата. Това ми дава самочувствието да поискам от Вас да продължим напред заедно", обърна се към пловдивчани Славчо Атанасов. Малко след доклада му в залата той обяви, че ще бъде издигнат за кмет от няколко партии, сред които неговата ВМРО-НИЕ, като ще води и листа за общински съветници. Атанасов обаче бе категоричен, че ще разчита основно на подкрепата на пловдивчани, без значение от партийната им ангажираност.

По думите на кмета през есента на 2008 г. ГЕРБ "малко емоционално" са абдикирали от управлението на Пловдив, но той е изпълнил голяма част от програмата за мандата му, изготвена съвместно от ВМРО-НИЕ и герберите. Имам самочувствието, че съм мажоритарно избран кмет, в работата и в приемния си ден с хората винаги съм се ръководел от този принцип. Ще разчитам на подкрепата на моята партия ВМРО-НИЕ, ще разчитам на членовете и симпатизантите и на други политически сили - през тези години доказахме, че можем да работим заедно, когато става дума за интересите на града, каза още Атанасов.

Сред целите си кметът постави Пловдив да се превърне в един от най-зелените градове у нас, като задмине всички европейски стандарти. Славчо Атанасов подчерта още, че той и екипът му ще работят Пловдив да остане едно от културните средища на Европа въобще, освен че ще се състезава за Европейска културна столица '2019. Кметът не се отказва и от идеята си стадион "Пловдив" да стане национален. Атанасов посочи и че занапред ще се работи за развиването на бреговете на река Марица, след като тя вече е чиста и безопасна, а за нея има спечелени два европроекта. Искам да стане, както винаги е било в световната история - реката да бъде гръбнакът на града, а не да стои занемарена, мотивира се пловдивският кмет.

В отчета си за периода 2007-2011 Славчо Атанасов посочи, че никога преди това не са били завършени такъв брой важни капиталови обекти, сред които 5 нови детски градини, разширените и преасфалтирани централни булеварди «Руски», «Източен», «България» и «Марица - юг», като за първи път от 20 г. насам има изграден нов мост над река Марица. Кметът отбеляза и отварянето след основна реконструкция на Археологическия музей, както и предстоящото откриване на изцяло обновения Градски дом на културата.

"Успяхме да запазим едни от най-ниските данъци и такса смет в България. Пловдив е и най-социалният град - над 80 000 пенсионери и ученици пътуват на преференциални цени в градския транспорт, а детските ясли са напълно безплатни", подчерта в изложението си Славчо Атанасов. С фактите в представянето му помагаше главният секретар на пловдивската община Борислав Инчев.

"Кандидатирам се за втори мандат като кмет на Пловдив, за да продължа с Божията помощ и с подкрепата на пловдивчани да работя за нашия град", каза емоционално кметът, като вдигна във въздуха снопа с пръчки, символ на българското единство, и с Библията до сърцето си.


Виж коментарите (27)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).