Славчо Атанасов: По-добре да работим превантивно, отколкото да си изказваме съболезнования постфактум

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (50)
12:56 / 29.04.2011
6018
Строго засекретена остана информацията от срещата на силите за сигурност и кмета Славчо Атанасов, свързана с безопасността на гражданите на Пловдив от евентуална заплаха от Либия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както вече писахме, всички участници в днешното съвещание, напуснаха сградата на община Пловдив, без да дадат изявления. Единственият, който даде някаква обща информация относно срещата, беше кметът.

"Няма да дам подробности от секретните въпроси, коментирани на срещата. Ще кажа само, че премина много добре. Всички представители на службите за сигурност бяха при мен. Коментирахме много сериозно сигурността на града", каза Славчо Атанасов.

Стана ясно, че са обсъдени доста въпроси, свързани с мерките за сигурност на града ни.

"Разбрахме се, че след 10 дни комисар Тодор Чонов ще ме посети, за да докладва за предприетите действия от страна на специалните служби и полицията за сигурността на Пловдив", поясни още кметът.

На въпрос, защо Атанасов смята, че има заплаха за Пловдив и изобщо, за който и да е било град в България, при условие, че "Дръзки" въобще няма да навлиза в Либия, кметът  беше лаконичен:

"Учуден съм, че отговорни фактори в държавата даже леко иронизираха този въпрос. Дали тези хора, подхождайки по този начин към проблема, ще говорят със същата ирония, виждайки сираците на загиналите българските войници в Ирак. Затова, нека се готвим за зима, а то нека да бъде лято", коментира Атанасов.

Plovdiv24.bg Ви предоставя писмото на кмета, разпространено до медиите в Пловдив:

Славчо Атанасов: По-добре да работим превантивно,               отколкото да си изказваме съболезнования постфактум

Като кмет на Пловдив аз съм отговорен за сигурността на гражданите. Те са ме избрали, те са ми гласували доверие и аз нося отговорност за тях. Затова считам като свое задължение да изисквам и събирам информация, за да предотвратяваме евентуалните рискове, за да преценяваме предварително какви са опасностите, а не да работим постфактум. Убеден съм, че трябва да прекратим лошата практика да се създават работни групи, едва когато вече лошото се е случило. При положение, че можем да работим превантивно. Имаме достатъчно черни примери в тази посока-след случилото се в Симеоновград се предприеха поредица от мерки, предложения за законодателни промени, появиха се разумни предложения. Но защо сега? След като 6-ма млади хора не са между живите.

Затова поисках тази среща днес-за да събера отговорните институции на Пловдив на едно място. Да дадат информация и да се прецени има ли възможни рискове за гражданите или такива липсват. Убеден съм, че това е пътят, както и че подобни срещи трябва да са наше постоянно действие, а не инциденти инициативи.

Появиха се отговорни хора в държавата, които силно иронизираха това. По-добре е обаче да се смеем заедно сега, отколкото да плачем после заедно с кървави сълзи, недай си боже, ако нещо стане и да си изказваме съболезнования. Защото аз бих попитал тези, които иронизират сега-дали със същата ирония биха разговаряли с децата на загиналите в Ирак наши войници?

Ще завърша отново с това-като кмет на Пловдив искам и съм длъжен да знам дали има реална опасност за гражданите, когато възникне някаква ситуация, длъжен съм да работя така, че в града ни хопата да живеят добре и спокойно.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Кметът бди над сигурността на пловдивчани

Виж коментарите (50)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).