Славчо Атанасов: Пловдив трябва да бъде представен достойно в парламента не от екскурзианти, а от пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
15:40 / 12.04.2013
4397
Водачът на листата на коалиция "ЛИДЕР-НИЕ" за Пловдив - град Славчо Атанасов откри своята кампания без излишен шум и показност. Не е почтено в тази криза да харчиш стотици хиляди за огромни зали, плазмени екрани и шоуспектакли. Затова ние се срещнахме с хората тук, до паметника на Кан Крум в район "Тракия". 

"Нарочно избрах това място, защото Крум е символ на равенството пред закона, на стабилна, предсказуема държавност и социална справедливост за всички. Това, което в момента българската държава не е", посочи Славчо Атанасов. "Такъв е символът, който търсим, това желаят и голяма част от българите в този момент". 

"Аз вярвам, че че Пловдив трябва да има достойно представителство в парламента. Избраните от нашия град, отивайки на жълтите павета, трябва да продължат да отстояват интересите на града и да работят за неговото развитие. По тази причина като кмет на Пловдив в миналия мандат събрах нашите народни представители, за да подкрепят за важни стратегически проблеми на града.

Познайте какъв беше резултатът? Не искам това да остане така и пловдивските народни представители да мълчат четири години в парламента, както е сега. Не искам Пловдив да бъде подценяван и заврян в ъгъла. Ние сме най-древният град в Европа", каза в разговора си с хората Славчо Атанасов

Той беше категоричен, че ще продължи да бъде сред хората, така както е бил и като районен кмет в "Тракия" и като кмет на Пловдив. 

"Моят ангажимент към пловдивчани си остава. Телефонът ми е включен, срещам се с хората непрекъснато и никого не съм върнал, където мога - помагам на всеки". 

"За Пловдив трябва да се направят няколко основни неща, от държавата трябва да идват повече пари за града - това е категорично. Ние внасяме в държавния бюджет над милиард, а тук се връщат 80 милиона. Едно от нещата, за които ще се боря, е това, минимум 30 процента от сумата, която градът внася в държавата, да се връща обратно", каза Славчо Атанасов

"Тази административна децентрализация никой не иска да я направи, но тя е жизненоважна за градовете. Като администратор с опит, ще се боря и за промяна в административнопроцесуалния кодекс, за въвеждане на така нареченото мълчаливо съгласие. Или казано иначе - когато гражданите и бизнесът искат нещо от държавата и общината, сега те трябва да чакат отговор в определен срок и ако не го получат навреме, влиза в сила мълчалив отказ. Това е огромна врата за всякаква корупция, която трябва да се пресече. Решението е просто, ако не ти отговорят в срок, влиза в сила мълчаливо съгласие - т.е. приема се, че са ти разрешили. Това ще облекчи работата с администрацията на всички българи, които сега страдат от бумащината и мудността на държавата", посочи Славчо Атанасов

Той беше категоричен, че ще работи за това ДДС върху електроенергията, лекарствата и книгите. "Най-бедната страна в Европа сме, а плащаме най-висок данък върху тези основни стоки и услуги. Това не трябва да продължава", каза още водачът на листата ЛИДЕР-НИЕ ЗА 16 МИР Славчо Атанасов


Виж коментарите (21)

Още по темата (455):
02.05.2023 Плащаме 4400 евро на Местан и ЕСПЧ, защото Изборният кодекс не му дава да агитира на майчин език
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
17.09.2013 Бойко: Станишев е финансирал предизборната си кампания с пари на Пловдивския панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"
Полицията в Пловдив подхвана джигитите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).