Скара, музика и веселба в "Лаута" от днес!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:51 / 30.05.2018
8978
От днес, 30 май, до 3 юни за втора година в парк "Лаута" ще се проведе фестивалът на балканската култура и кулинария PlovdivMezi. Фестивалът е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития, включва зона за семейства, мини лунапарк, детски атракциони, турнири по: футбол, баскетбол, табла и белот, улични уроци по български фолклор, за по-възрастните и множество спортни състезания в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави.

Тази година събитието поставя като акцент в програмата и цялостната визия патриотизмът и любовта към българската история и култура. За първи път на фестивала ще има мобилно читалище и музей за българска история с автентични оръжия, носии, исторически документи и други артефакти. Посетителите ще могат да се пренесат назад във времето като си направят снимка на специален фотокорнер с хайдушки дрехи или традиционни носии от различни български региони.

За най-малките е предвидено "Училище за юнаци", където децата ще се учат на безопасност на движението, под формата на игра ще бъдат запознати с бойната подготовка на едновремешните хайдути, ще се научат как да оцеляват в планината и какво им е нужно, за да бъде природата техен приятел, момичетата пък ще се учат да тъкат на автентични станове или да пластят вълна, също като едно време, а в модулът "Познавам ли моята България" малчуганите ще научават интересни факти от нашето минало и ще строят макети на исторически забележителности.

Всеки ден на сцената ще се провежда "Час по родолюбие" – забавна и образователна игра за гостите на фестивала с исторически въпроси, в която взимат участие желаещи от публиката и победителят печели голяма награда. В модула "Най-доброто от Пловдив" отново на сцената ще се изявяват младите таланти на града, а вечер програмата ще завършва с големи концерти на любими балкански изпълнители. Фестивалът на балканската култура и кулинария PlovdivMezi се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2018 година.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).