Скандали и оставки в БСП Пловдив преди приемането на бюджета и посещението на Корнелия

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
10:54 / 31.01.2018
8748
Скандали съпътстваха снощното събрание на градската организация на БСП, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Съветниците са се събрали, за да обсъдят днешната сесия, на която ще се приема бюджетът на Пловдив. Изненадващо доста преди края градският лидер Красимир Трифонов си е тръгнал от сбирката.

По-голям смут обаче е хвърлил бившият зам.-областен на Пловдив и член на изпълнително бюро Атанас Петков. Той е подал своята оставка, което е всяло изключителен смут в редиците на партията. Петков минаваше за дясна ръка на Гергов в партийната структура в Пловдив и един от най-доверените му хора.

Именно затова всички присъстващи са били шокирани от оставката и най-вече от думите му. Той е заявил, че БСП-Пловдив не прави никаква политика, че организацията бездейства и той не иска повече да е част от нея. Като е успокоил, че като официален мотив за оставката си ще посочи лични причини, за да не товари структурата с допълнително напрежение.

На всички е ясно, че лидерът на партията Трифонов е изключително верен на Гергов. Тръгването му предварително от сбирката снощи се тълкува от присъстващите като бягство, за да не отговаря на неудобните въпроси на съпартийците си за оставката на Петков.

Хвърлянето на оставка от страна на Петков и критиките му към организацията е звучен шамар по Гергов. Всичко това се случва само два дни преди посещението на Корнелия Нинова в Пловдив заедно с Кирил Добрев.

По всичко личи, че смяната на реалната власт в "столетницата" в града ни е близо и оставката на Петков е ясна индикация за това. Дали с новите лица начело БСП ще успее да се отлепи от дъното и да се отърве от унизителното положение, в което се намира в Пловдив под "вещото" ръководство на другаря Гергов, предстои да разберем.


Виж коментарите (1)

Още по темата (11):
14.06.2018 Бюджетът на Пловдив с 4 000 000 преизпълнение, рязък скок на събираемостта на глобите с фиш
31.01.2018 Кметът: Бюджетът за град като Пловдив трябва да е двоен, но...
31.01.2018 Бюджетът на Пловдив е приет, вижте с колко пари ще разполага градът ни!
31.01.2018 Общинският съвет гласува бюджета на Пловдив днес
30.01.2018 "Бизнесът за Пловдив" се срещна с кмета заради бюджета
12.01.2018 Бюджетът на Пловдив: Толкова много милиони, образованието поведе
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).