Скандален бизнес възкръсва покрай евтините полети

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:28 / 07.04.2007
3699
Покрай нашествието на евтини авиопревозвачи на нашия пазар е на път да възкръсне и бизнесът на скандално известен човек, чиито фирми досега измамиха доста хора. Матиас Поранске, собственик на скандално известната "Изифлай" и на "София Ер Лайнс", е почнал да продава билети под името Fly Mondo за маршрута София-Берлин, които струват 97.30 евро отиване и връщане с всички включени такси, съобщи сайтът Investor.bg.

Срещу Поранске у нас се води следствие заради многото жалби на хора, които си купиха билети за "Изифлай" и не можаха да ги използват. Тази "авиокомпания" направи миналата година само един полет Пловдив-Берлин и спря да работи. През 2001 г. Поранске като собственик на "София Ер Лайнс" твърдеше, че ще организира суперевтини полети до много световни столици.

Този път Порански е използвал за уловка започналите наскоро полети на нискобюджетната немска "Джърмануингс", които обаче са до Кьолн. Той е сключил договор, с който наема от "Джърмануингс" самолет и започва да извършва с него чартърни полети всеки петък. Самолетът ще излита от Берлин в 22.30 ч., ще каца в София в 1.55 часа през нощта и ще излита обратно за Берлин в 2.40 часа, за да пристигне там призори в 4 часа.

Сайтът на Fly Mondo е направен така, че като цветове, визия и интерфейс да наподобява този на "Джърмануингс". На началната му страница има снимка на самолет с логото на немската компания. Сайтът обаче е правен в България и въпреки приликата няма линк между него и сайта на "Джърмануингс". На сайта на Поранске има отправка към документ, според който берлинското летище "Шьонефелд" е сключило договор с "Джърмануингс" за чартърни полети. Има и съобщение, според което Fly Mondo ще почне да продава билети за полети на "Джърмануингс" до Кьолн от 21 юни.
Според Investor.bg от фирмата майка на "Джърмануингс" са коментирали, че взаимоотношенията им с Поранске се изчерпват с договора за наемане на самолет от тях и са изразили учудване, че срещу него се води следствие в България. По принцип такива договори са ежедневие в авиацията. "Изифлай" например бе наела самолети от "Хемус Ер". Не се знае какво мислят в "Джърмануингс" за намерението на Поранске да продава билети за техни полети. Компанията няма представителство у нас, а вчера в Германия бе неработен ден.

От летище София коментираха, че всяка фирма може да сключи договор с тях за чартърен полет, но за 18 май 2007 г. не са получавали заявка за чартърен полет до Берлин. Не е проблем обаче това да се направи няколко дни преди самия полет.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).