Син на гръцки полицай е задържан за смъртта на Тоско!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:36 / 07.01.2020
12241
Син на офицер от полицията е един от двамата задържани фенове на ПАОК за смъртта на привърженика на "Ботев" Тоско Бозаджийски, съобщи в. "Български новини". Нападателите са на 24 и 26 години, но имената им се пазят в тайна. Според електронното издание на "Катимерини" наблюдаващият прокурор е наредил допълнително разследване на инцидента и как са действали пристигналите на място полицаи.

За целта ще бъдат използвани записите от видеокамери на околните сгради. 28-годишният пловдивчанин почина в солунската болница "Хипократ", след като първо бе бит и наръган с нож от запалянковци на ПАОК, а след това те са го проснали на улица "Мария Калас", където той е бил прегазен от 26-годишна гъркиня с чуждестранен паспорт.

След като е прегазила Бозаджийски, шофьорката не е спряла на местопроизшествието. Той заедно с още осем привърженици на "Ботев" са били на мача на братския на канарчетата "Арис" срещу черно-белите от ПАОК. При инцидента момчетата от българската група са били облечени в жълто-черно, каквито са и клубните цветове на "Арис". Водачката е идентифицирана и е привикана за разпит.

След това обаче на нея не й е повдигнато обвинение, нито пък й е наложена ограничителна мярка. Наблюдаващият прокурор обаче е наредил да се разследва дали фатално за Тоско Бозаджийски е било прегазването с колата или нанесените му удари от запалянковците на ПАОК. За целта се изчакват и резултатите от аутопсията със заключенията на съдебните медици.

Снощи стотици привърженици почетоха пред стадион "Христо Ботев" в Пловдив паметта на Тоско Бозаджийски. "Жълто-черното" семейство изгуби един от своите най-свидни братя, а феновете на Ботев показаха, Тоско никога няма да бъде забравен. През целия ден привърженици идваха пред "Колежа", за да запалят свещ и да положат цветя в памет на своя събрат. Точно в 19:12 часа присъстващите запазиха минута мълчание, а след това запяха в един глас "Не ще умре, не ще умре..."

Виж коментарите (1)

Още по темата (89):
08.01.2024 Отложиха делото за смъртта на Тоско Бозаджийски за октомври
08.01.2024 Арис посвети победата над ПАОК на Тоско
05.01.2024 ФК Арис за Тоско: Никога няма да те забравим!
05.01.2024 В Гърция почетоха паметта на Тоско Бозаджийски
05.01.2024 4 години без Тоско Бозаджийски
04.01.2024 Феновете на Ботев почитат Тоско Бозаджийски
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).