ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Симфония" не мръдва пръст да си плати на общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 03.08.2010Коментари (17)6252
© Plovdiv24.bg
Култовото заведение "Симфония" в Цар Симеоновата градина продължава да не плаща и лев на общината за 600-те квадратни метра, върху които са се ширнали масите му на открито, съобщи заместник-кметът Александър Константинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Така продължава вече 12 години. Разкритието беше направено при проверка през април. Според изчисленията на общината натрупаните дългове са 1,6 млн. лв. Тя няма как да си ги прибере, защото има срокове за 5-годишна давност.

Общинските юристи са впрегнати да умуват как да се справят с оказалия се твърде сложно заплетен казус. Договор за наем никога не е имало, с продажбата на заведението през 1997 г. теренът е бил преотстъпен с право на строеж срещу задължението на собственика да поддържа езерото с Пеещите фонтани и прилежащите зелени площи. Трима собственици оттогава се сменили и все си прехвърляли това право за строеж, който и до днес не е състоял. В представения от сегашния собственик нотариален акт условието изобщо липсвало. 

"С последното писмо, което изпратихме на наемателя, тъй като собственикът не упражнява дейност, го приканихме да си вкара нещата в ред, да си направи скици и вземе разрешително от район "Централен", та поне отсега нататък да си плаща", обясни Константинов.

600 лв. акт е съставен, шефката на дирекцията за административно-наказателни дейности Мая Павлова е готова всеки ден да праща хора да пишат актове на "Симфония", докато не вземат от дума. Юристите пък ще продължават да търсят варианти как общината да си прибере поне нещичко от дължимите суми.  


Още по темата: общо новини по темата: 11
23.04.2013 »
08.03.2011 »
04.10.2010 »
12.08.2010 »
29.07.2010 »
03.07.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ако не си платиш здравните осигуровки за2000 година ти спират правата и ти начисляват лихви,а тук за милиони лева има давност .Как така бе братя,защо само за тях.Майките дали децата си на ясла и вземали майчинство ще връщат с лихвите и за тях няма давност ,какви са тези тройни стандарти.ДОКОГА общината ще се прави на хахава.щом не може да си вземе полагаемото общинарите да напуснат.
0
 
 
Каква поредна случайност добре ,че не беше някой мангал семкаджия щяха на кол да го нанижат .
+2
 
 
Така като е изложено в материала горе, общината прави всички на балами! Последният нотариален акт за собственост, представен притежателя на заведението е нищожен относително договора за правото на строеж. Условията за предоставяне на право на стреж не са изпълнени, което дава право на общината да ги накара да си вдигнат чуковете оттам и после ако им стиска, да се съдят. И какъв е този нотариален акт за собственост в последната му редакция? Кой го е издал и на какво основание. Историята силно мирише от и до! Едно е право на строеж, друго е акт за собственост! Кмете, дай заповед да се изрови всичко в тази история, колкото и да вони! Или не ти стиска, а?
+2
 
 
А да видим сега има ли тук знаещи..... Кой е собственика на Симфония и с това може ли да се обяснят нещата?
+2
 
 
И после с нашите данъци плащат за ремонт а фонтаните, а заведелнието си цоца. И как може 12г. никой д ане търси парите си...а послекметът отворен много и напира за заеми вместо да се огледа и да действа срещу такива нагляри.
+3
 
 
Ум царува, ум робува, ум патки пасе! Тази стара истина се отнася много точно за общината! С юристи на месечна заплата 500 лв. - толкова. Още през 30-те години на миналия век известният Атанас Буров бе казал: искаш ли да корумпираш чиновника - дръж го на малка заплата!
+5
 
 
" "Симфония" не мръдва пръст да си плати на общината " Мърда пръст на общината и още как, да не конкретизирам кой пръст мърда ...
+8
 
 
Да се разгласи веднага на кой са давали пари под масата тези 12 години вместо да плащат наем ! Версията общината "случайно е пропуснала" да си търси парите за нема е за МАЛОУМНИЦИ !
+6
 
 
да осъдят тези в общината, които са мижали през тези 12 години за това...
+4
 
 
Хубавото е,че някой най-накрая се е разровил и е установил проблема.Иначе ще се получи нещо като със спирките - пълна боза!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: