Сигнал: Това място в Пловдив се превърна в клоака

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (2)
07:30 / 20.07.2023
5144
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да ни разкаже за проблем в района, в който живее. Става въпрос за съседен имот, който е изоставен и занемарен. За проблемите с избуялата растителност писахме още миналата година, като въпросното място и тогава беше проблемно и явно район "Южен" не  е успял да се справи с проблема. 

"Общината отново бездейства", така пловдивчанинът озаглави сигнала си до нас. Ето какво точно ни пише той за мястото в район "Южен":

Здравейте,

искам да изпратя сигнал за поредния изоставен имот, превърнал се в една джунгла и градска тоалетна в квартала. Имотът се намира на улица "Одеса" между улиците "Петър Васков" и "Петър Стоев". Районът се е превърнал в сметище и клоака. Хората си изхвърлят боклуците, а през тротоара е невъзможно да се премине, заради избуялата растителност и изхвърлените едрогабаритни отпадъци. Сигнали са подавани до районното кметство, но без резултат. Надявам се Вие като отговорна медия, която е ангажирана с проблемите на града да успее да научи и получи отговори!!!

Според кадастралната карта теренът е частен, а предписанията на районната администрация за стопанисване не помагат. Според чл 28. ал. 3 от Наредбата за развитие, поддържане и опазване на зелената система в града - собственикът на имота трябва да го стопанисва и поддържа, в противен случай се налага санкция с глоба от 50 до 500 лв. а при повторно нарушение - от 500 до 1000 лв.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).