Сигнал: Измислиха нов начин да заобиколят мерките!

Автор: Георги Кирилов
Коментари (13)
13:52 / 28.03.2020
58908
В редакцията на Plovdiv24.bg ежедневно продължават да пристигат сигнали за нарушаване на заповедта на здравния министър Кирил Ананиев. "Не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места", се казва в допълнителната точка 9 от заповедта.

Даваме думата на наша редовна читателка:

"Здравейте, тъй като нямам идея къде да се обърна за това, реших да пиша на вас. Въпреки мерките за ограничаване на хората, влизащи в Пловдив от съседните села от община "Марица" се пускат в града главоломно цели групи роми. Тъй като работя в магазин и ми се налага да общувам с тези хора, неведнъж съм ги питала как така ги пускат в града.

Повечето са с бележки от кметовете на селата, защото трябвало да ходят в града до социалните при все, че подаването на молба за детски не е неотложна нужда и дори да е, с малко информираност, човек може да разбере, че молбите за социалните могат да се подават по поща, с куриер или по електронен път. Има такива, които влизат в Пловдив просто "на кафе", както те самите те заявяват.

Малкото, които не са пуснати в града по една или друга причина, са измислили нов план да заобиколят мерките. Стоварват ги на спирката във Войводиново, откъдето се качват на автобус 15, който е част от градската автобусна мрежа и не се проверява. Така голяма част от хората заобикалят взетите мерки. Между тези, които влизат в града, има много, които скоро са се завърнали от чужбина, и би следвало да са под карантина... но не са.

Карат полицията да се заяжда с работещите хора в града за бележки, принуждавайки ни да печатаме какви ли не документи, докато ромите, които не работят в града, са пускани преспокойно през повечето КПП-та. Каква е логиката във всичко това? Ние ходим в града, само защото за разлика от много други, нашите работни места трябва да работят, държим децата си у дома като престъпници, а ромското население, което не знае ред, не знае предпазни мерки и не знае закони, щъка преспокойно из града. 90% от тях отказват да носят маски, което пък застрашава всички нас, които сме принудени да имаме вземане-даване с тях. Наистина не разбирам защо само за тях законът не важи!"...

Ето как се спазват мерките. Това е в градинката до пазара на "Младежка" срещу улица "Прогрес". Няколко човека им направиха забележка, но си "фиркат", без да им пука, ни написа от своя страна друг наш редовен читател, който ни изпрати и снимка.

Виж коментарите (13)

Още по темата (17015):
28.03.2024 Проф. Ива Христова отчита увеличение при случаите на коклюш
27.03.2024 Лекар: COVID-19 се оказа проклет вирус, работа ще имаме в следващите 10
години
24.03.2024 Отдавна не е имало подобни данни: Няма нито един нов случай на коронавирус у нас
23.03.2024 Проф. д-р Тодор Кантарджиев с интересна препоръка
21.03.2024 Двама са починали от COVID-19 за последното денонощие
20.03.2024 Грипната вълна отмина, а децата продължават да боледуват
Още новини от Новини от Пловдив:
Ученик е откраднал суперскъп парфюм от мол в Пловдив
Как го направихте? Кола е върху разделителна мантинела на булевар...
Сериозно предупреждение дойде от Пловдив: Тежко на онези, които н...
Кметът на "Южен": Трябва всичко да се съобрази със затварянето на...
Първо в Plovdiv24.bg: Избраха управител на ВиК Пловдив
Църквата поиска 600 кв.м до Гребната. Славчо: По-добре от 15-етаж...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).