ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сигнал: Хулиганчета на мотори се правят на мъже, тормозят хиляди
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 10.06.2022Коментари (25)19339
© Plovdiv24.bg
"Цар Борис Трети Обединител" не е градски булевард, а мотописта, твърди читателка на Plovdiv24.bg. Нека й дадем думата сега:

"Уажаема редакция, пиша до вас с надеждата съобщението ми да се прочете от повече хора и да достигне до отговорните институции. Естествено, става дума за кошмарния шум от мотори, на който сме подложени хиляди хора, живеещи в близост до големите булеварди.

В случая става дума за бул. "Цар Борис Трети Обединител" в райноа на Панаира. Толкова ли не може да се изпрати една патрулка, която да следи за нарушения - такива има абсолютно всяка нощ след 22,00 часа на всеки 3-4 минути, а понякога ги има и през деня.

На практика цяла пролет и лято е невъзможно да се спи, защото кварталните джигити се състезават под прозорците ни, нарочно форсирайки моторите и нарочно премахвайки заглушителите, за да тормозят хората максимално.

Шумът и трафикът в градска среда са нещо неизбежно, но това, което тези мотористчета произвеждат, е далеч над нормалното, при това е напълно умишлено, да не говорим, че скоростта, с която се движат, също в пъти надхвърля разрешената, а близост има светофари и пешеходни пътеки.

Шумът от един пистов мотор е много над 90dB, ниво, което доказано уврежда слуха за повече от 1-2 часа, а ние сме изложени на него по цели нощи, месеци наред. Преминаването само на един мотор активира аларми, събужда деца, стресира домашни животни, а конкретно по този булевард не са 1 или 10 мотора, а са постоянно по цяла нощ.

Хиляди хора, включително деца, възрастни, работещи, ли трябва да сме заложници на тези хулиганчета? Кога най-после институциите ще предприемат някакви мерки по въпроса, поне в жилищните райони да се забрани това бабаитско "забавление", пряко увреждащо здравето на хората и лишаващо ги от почивка?"


Още по темата: общо новини по темата: 86
13.09.2023 »
31.07.2023 »
26.06.2023 »
11.06.2023 »
03.05.2023 »
09.03.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Престанете да слагате всички мотористи в кюпа, заради малките лайна без книжки, които тормозят хората вечер. Не са ви виновни всички мотористи че да се каните с пирони и не знам си какви кретенски идеи. Все едно заради някой идиот дрифтаджия да искате да трепете всички с коли?? Що за малоумие е това??? Това, че КАТ не си вършат работата да проверяват тея келеши и да им конфискуват моторите, не е проблем на останалите мотористи, които си карат нормално без да пречат на никой!!
0
 
 
Хора, добре ли сте? Храните ли се, пиете ли си лекарствата? Какви са тези закани за пирони, пушки и прочие. От къде е тази злоба?1 - Шум в градска среда винаги ще има. Ако живеете до булевард - да, повече ще е. Една хубава дограма прави чудеса.2 - Ще. бъдете изненадани как "шумния" мотор в градски условия всъщност спасява от най-честите инциденти - отнемане на предимство, защото хората "не виждат", но понякога чуват.3 - От скромния ми опит в някои от по-големите градове в България, мога да ви споделя, че в Пловдив е сравнително тихо.4 - Задръствания, шум, строежи, ремонти... всичко, от което се оплаквате идва с това, че един град се развива, но не по най-правилния начин. Не може да получавате плюсовете от това, че има повече хора => развиваща се икономика, но да недоволствате от минусите на повече хора => неподходяща инфраструктура, шум, липса на парко места...5 - Ако "спрем" да ви се врем между колите на светофарите, задръстванията ще са още по-зле. Една от основните ми причини да съм с мотор е, че се справям по-бързо с трафика.И господата със заканите - оставете по един телефон и имена, че не е интересно иначе...
0
 
 
На хората на които им пречат моторите мога само да кажа, държава няма, не чакайте на някакви си смешни "полицаи" да ви оправят проблема, купувате си една мощна въздушна пушка или хвърляте пирони на пътя, да и някои не мотористи ще пострадат, но на 10я път там няма да минават коли от страх, камо ли мотори.
+1
 
 
предупреден си,*дараката*,оглеждай се!
+2
 
 
Как беше номера Слизам опъвам въжето на пътя и може да минават направо да заповядат един по един или наведнъж
+1
 
 
В скоро време ние,гражданите,ще вземем в наши ръце вашето *укротяване* - на малобройната,гадна шайка от пърпалясващи ИДИОТА!
+1
 
 
официално до *дараката* - искаш да те издира и да ти е*а пичката майчина,май?ИЗРОД,ако ми паднеш на пътя,и един *орган* няма да става за нищо - така ще те размажа!
+1
 
 
Всеки уважаващ себе си моторист знае, че да вдигнеш 200км/ч или 250км/ч в града не е бира, щото и дете да кача, ако има топки ще ги дигне, толкова е лесно.....истинската бира е на път с много много завой....каквито в града определено няма! Моля не мразете всички мотористи, заради шепа глупаци с пистарки....
0
 
 
то да бяха само мотористите... бул. България всяка вечер е писта за мотористи и дрифтаджии, дори съм виждал неколкократно как преминавайки покрай 3 рпу нарочно форсират... никой не спазва правилата, но и никой не следи за спазването им... ако ние сами не започнем да живеем като нормални хора, спукана ни е работата!
+3
 
 
Не са само там!Всяка нощ след 22.30 часа по бул.*Свобода*,по бул.*Шести септември*,събират се ИДИОТИТЕ в ъгловото заведение и след това пърпалясват!И не ме убеждавай,ИЗРОД *ДАРАКА*,че с това си правиш кефа,а ние сме мишки,защото рано или късно на такива като тебе им се намира *цаката*!А защо КАТ не взимат мерки?Защото ТАКА СЪМ ИМ НАРЕДИЛИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: