Шънджън и Пловдив създадоха постоянна работна група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:08 / 03.07.2014
1919
Заместник-кметът на Пловдив по строителството и инвестициите Димитър Кацарски и заместник-кметът на Шънджън У Ихуан откриха международния бизнес-клуб на предприемачите от Шънджън и побратимените градове.

Идеята за тази бизнес организация предложи СЮ Цин, кмет на китайския мегаполис, при визитата си в края на март в България. Тогава той подписа с кмета на Пловдив договор за побратимяване между двата града. 

На среща с Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/, която е в основата на побратимяването, г-н СЮ Цин сподели, че именно клуб на предприемача, обединяващ сериозните бизнесмени, би активирал връзките в икономически аспект. 

Само 3 месеца след инициирането организацията вече е факт. Преди да пререже лентата на бизнес-клуба пловдивският зам.-кмет откри на 27 юни Шънджънския международен форум за търговия и инвестиции - първото по рода си изложение, фокусирано върху китайски инвестиции в чужбина. 11-членна бизнес делегация придружаваше Кацарски в 16-милионния град. 

Сред почетните гости на форума бе инж. Пламен Панчев, заместник - председател и съучредител на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие и председател на Съвета на директорите на "Сиенит Холдинг". 

Той представи възможностите за инвестиране в най-мащабния български проект - "Тракия икономическа зона". Преди да се включи към пловдивската делегация на панаира в Шънджън инж. Панчев бе приет в Пекин от генералния секретар на Асоциацията за дружба на китайския народ с чужди страни Ли Сигуи.

Хуанг Гуочианг, заместник генерален секретар на муниципалното правителство на Шънджън и председател на организационния комитет, и Джоу Юпънг, президент на Shanghai Services Federation и бивш зам.-кмет на Шанхай, посетиха пловдивския щанд на изложението. 

Председателят на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия - Шънджън /CCPIT Shenzhen/ Тао Йонгсин запозна присъстващите на форума с инвестиционния климат в България. Подробна информация е качена и на сайта на Съвета. 

С цел да се подпомогне обмена и сътрудничеството между двата побратимени града в областите икономика и търговия, инвестиции, култура и образование Община Шънджън, Община Пловдив, CCPIT и БКАБР се споразумяха да излъчат представители за сформиране на постоянна работна група на Шънджън и Пловдив. 

По време на посещението в китайския мегаполис Димитър Кацарски и Пламен Панчев подписаха в началото на тази седмица заедно с община Шънджън и CCPIT меморандум за работната група.

Тя ще подпомага активно бизнеса, културата и образованието от двата града, ще организира двустранни и многостранни конференции, посещения на представители на бизнеса на изложения, визити на делегации и други форми на сътрудничество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Славчо Атанасов: Цар Фердинанд няма място в България
Теодора Николова е момичето, пътувало на предната седалка на джип...
Този е младият шофьор, управлявал джипа по бул. "Руски"
Диджей срина "Капана фест": 22 лева за бургер и 45 за тениска
Говори жената, пристигнала на мястото на ПТП-то минути след сблъс...
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).