Ще успеят ли да открият на 14 декември "Руски" - моста - "Победа" или мисията е невъзможна?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (27)
10:20 / 06.11.2009
8592
Още преди няколко месеца градската управа насрочи за 14 декември официалното откриване на новия широк път "Руски" - удвоеният мост на "Герджика" - "Победа", та чак до "България".

Днес е 6 ноември. До заветната дата - 14 декември, понеделник, остават 37 дни. Plovdiv24.bg провери докъде е стигнала работата по най-важната реконструкция за годината.

"Руски" е много напреднал. Изглежда почти готов, но такъв е видът му отдавна. Почти асфалтирана е и ул. "Янко Сакъзов", дори светофарите на кръстовището вече премигват в жълто. След като нахални коли започнаха да навлизат и паркират по източното платно на разширения булевард, се оказа, че фирмата не може да положи последния пласт асфалт. Сега входът на "Руски" откъм "Шести септември" е препречен със стълб в ролята на бариера. Други препятствия са насложени по двете ленти на западното платно, но по третата колите си влизат и импровизираният паркинг се е изместил там. Цяла седмица е вече така, но асфалт никой още не слага. По тротоарите и разделителната ивица не е започнала и залесителна дейност.

Новият мост няма видими индикации на завършване. "Един работи, десетина го гледат", констатираха пред нашия репортер всекидневните "контрольори". Те всъщност не са контрольори, а заинтересовани какво се случва в града им пловдивчани, които работят наблизо и всеки ден наблюдават как върви мащабната реконструкция. "Сигурно нарочно се бавят. Нали и "Мостстрой" е на Васил Божков и сега навярно си отмъщава, че не му дадоха да прави бул. "България", на който пак той спря ремонта", коментират всезнайковците.

Всъщност пусковият срок на моста, според подписания договор, е 31 декември. Заместник-кметът Петко Атанасов призна, че напъват изпълнителя да приключи предсрочно. Но не е длъжен. По няколкото билборда, рекламиращи амбициозния инфраструктурен проект на общината пък пише 24 декември. Защо тогава градската управа се изхвърли с датата 14 декември?

Дали мостът ще го форсират, не е ясно. Дали и "Победа" ще е готова - също е въпрос на гадаене. В момента там се работи много интензивно. След снега и дъжда преди два-три дни разкопаната до дъно улица прилича на огромно калище. Всякаква техника гази и дълбае по него. Но дори "Сити газ" още не е положила всички тръби. Почти невероятно е да стане до 14 декември, но не се знае...

Дали заявените от общината амбициозни срокове ще бъдат спазени, нека читателите на Plovdiv24.bg преценят сами, като видят в галерията как изглеждат нещата в момента.

Виж коментарите (27)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).