Ще свикнат ли пловдивчани с новите кофи?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (6)
08:35 / 01.07.2018
8038
Обективът на Plovdiv24.bg попадна на прелюбопитна картина дни, след като първите подземни кофи за боклук бяха монтирани в центъра на Пловдив. (Всичко по темата - четете ТУК!). В случая - някой не е успял да изхвърли счупената си щайга в новата кофа, кашоните и по-едрите боклуци също са под въпрос - да влязат, или не в новия контейнер. 

Това повдига въпроса, ще се валят ли по земята по-едрите боклуци, които досега са отивали в контейнера, или гражданите ще трябва да свикнат с новите условия, променяйки навиците си?

Наш репортер се свърза с шефа на "Чистота" Иван Стоянов. Той подчерта преди всичко, че всички търговски обекти в Центъра (включително и от ул. "Отец Паисий") са уведомени със специални писма къде и кога да остават отпадъците си, които след това биват вдигнати от служители на общинското предприятие. Домакинствата пък трябва да се съобразят и от сайта на "Чистота" да проверят къде са най-близките съдове за разделно събиране. Предстои новите контейнери, които са за смесени битови отпадъци, да бъдат облепени с предупреждение, че изхвърлянето на смет извън тях подлежи на глоба.

Стоянов обаче поясни, че съдовете все още официално не са влезли в употреба, защото по тях е извършват последни довършителни дейности. 

Модерните съоръжения предлагат цивилизовано решение за изхвърляне на отпадъците в самото сърце на града под тепетата; естетични са; пасват на визията на ремонтираната ул. "Отец Паисий" и не на последно място - от "Чистота" се надяват, че ще възпрепятстват мераците на клошарите.


Виж коментарите (6)

Още по темата (25):
09.07.2023 Неприятна гледка в центъра на Пловдив
25.10.2019 Срам! Вандали с много грозно изпълнение в центъра на Пловдив!
22.10.2019 Кой превърна центъра на Пловдив в нелегално сметище?
17.10.2019 Ясна е причината за шума при обслужването на подземните контейнери
16.10.2019 Читател: Пълен абсурд с подземните кофи за смет
21.06.2019 Монтираха нови подземни съдове за отпадъци
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).