Ще съдят шофьора, предложил подкуп на полицай на КПП в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:26 / 22.06.2020
4240
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо К.Я., на 36 г., за това, че на 10 април 2020 г. в Пловдив направил опит да даде сумата от 50 лева на инспектор  в ОД МВР Пловдив, за да не извърши действия по служба - да не извърши проверка на целта на пътуването му при преминаване с управления от него лек автомобил "Пежо, през обособен контролно-пропускателен пункт в Пловдив, организиран съгласно Заповед на министъра на здравеопазването от 20 март 2020 г,. издадена на основание чл. 63 ал. 1 от Закона за здравето, с която са въведени противоепидемични мерки на територията на Република България, свързани с извършване от органите на МВР на проверка на целта на пътуването на гражданите и пропускане на преминаването им през контролно-пропускателния пункт само в случай на неотложност на пътуването, наложено от полагане на труд в населено място, здравословни причини и завръщане на постоянен или настоящ адрес, както и да не извърши съответните действия по установяване на това, че управлява МПС след употреба на алкохол и да не го задържи  – престъпление по чл. 304а във вр. чл. 304 ал. 1 вр. чл. 18 ар.1 от Наказателния кодекс.

На 10 април около 00,20 часа обвиняемият тръгнал с лекия си автомобил в посока от с. Войводиново към Пловдив. Той бил употребил алкохол и нямал основателна причина да премине през обособения пункт на входа на Пловдив – в началото на ул. "Брезовско шосе“. 

Обвиняемият искал да отиде на гости при свой приятел в Пловдив. Полицейският служител поискал личните документи на К.Я. Той му ги предоставил и обяснил, че отива на работа в Пловдив. В декларацията за пътуване написал име на фирма и работно място, като знаел, че данните не отговарят на истината. За да не бъде извършена проверка на достоверността на декларацията, обвиняемият признал пред служителя на МВР, че информацията в нея не отговаря на действителността.

Той извадил банкнота от 50 лева и я предложил на инспектора, за да не го проверява и да го пропусне през обособения контролно-пропускателен пункт.  Полицейският служител не взел парите и незабавно уведомил дежурен разследващ полицай.

На обвиняемия К.Я. е бил извършен и тест за алкохол с техническо средство "Алкотест Дрегер“, което отчело 1,31 промила на хиляда алкохол в издишания въздух. По случая е било образувано досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол в Районна прокуратура – Пловдив.

Най-високото наказание, предвидено в закона, за деянието, в което К.Я. е обвинен, е до 10 години "лишаване от свобода“ и глоба до 15 000 лева.

Виж коментарите (3)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).