ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ще правим Пловдив световна карнавална столица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 30.06.2010Коментари (17)3934
© Plovdiv24.bg
В световна карнавална столица са решили да превърнат града изявени представители на различни съсловия и творчески гилдии, разработвали повече от четири години идейния проект "Аз обичам Пловдив и света", който официално представиха на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Големият карнавал ще е включен в рамките на световен арт-форум "Пловдив и света", който ще стартира всяка година, като се започне през 2011-а, от 15 април и ще продължава до Коледа. Ще има перманентни изяви под формата на различни паради - на веселието, архитектурата, на парите, спорта, киното и анимационните герои, автомобила, велосипеда, световните търговски марки. "Коледа в световния град" ще е кулминацията на тържествата.

"Целта е да привлечем туристи от целия свят в нашия град, той да стане толкова известен, колкото му се полага, и да бъде приет в асоциираните градове на ЮНЕСКО", подчерта Димитър Немски от инициативния комитет. За първото издание на карнавала догодина като за начало се очакват 10 000 чуждестранни туристи и 200 000 посетители от страната. До края на септември инициаторите ще представят подробен работен проект за замисленото. 

"С подобни проекти ще сме конкурентноспособни за привличане на финансиране по европейски програми. Още тази година може да кандидатстване за един милион лева за културни иновации и събития", отбеляза заместник-кметът Георги Титюков.



(с) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ние сме отдавна тайната карнавална столица на бедната планета Земя. Жалко, че досега не съумяваме да извлечем дивидент от своята уникална карнавалност. Имаме си най-глупавия антикмет, първокласен лъжец и хвалипръцко, небръснат и мърляв селски бек, побратимил ни с най-много градове за най-кратко време откакто свят светува. Постижението му е още по-ценно като се има предвид колко е болнав. Даже подарихме умален чугунен Альоша на Новосибирск и смаяхме сибиряците така, че те ще ни подарят фиданки. Още от границите на града се веят знамена и кръстове, положени на небесно сини пилони. Космополитността се допълва от огромни дупки и кръпки по централните булеварди, мургави бг-граждани на велосипеди с кош, ровещи в кофите за боклук, и други българи от със силно изпечена от слънцето кожа, яхнали каруци с коне, някои от които ги арестуват на специален паркинг за талиги и магарета, дето чиновниците го търсиха, оглеждаха и отреждаха няколко години поред. А забележителностите нямат край - можем да показваме т.нар. ЗАУСТВАНЕ на улица Победа преди моста като резултат на гениалния чиновнически гений или жп-прелезите насред града. Можем да показваме подареният на един свинар Пловдивски панаир, концесионирания Стадион Пловдив, за който още утре овчарския скачач ще извади милионите от задния си джоб или подареният на две мутри Екозавод за преработка на боклуци, чийто единствен клиент е Община Пловдив, която плаща най-скъпо в цяла България за боклуците си. Ще им покажем и гордостта на Пловдив - най-грозното и занемарено корито на река в Млечния път, което Чичо Митко за малко да почисти, а птичките гнездят ли гнездят. Можем да им покажем и арестуваните 130 годишни канадски Тролеи на общинския съветник Батаклиев, които за малко да дойдат в Пловдив. Аз лично бих ги завел на ориенталското пазарче на Младежка като предястие, един вид подготовка за посещение в някоя от ромските махали където да предложим на гостите безплатна варицела или по избор хепатит А, Б или Ц. Ще им покажем, макар само и отвън, зоогическата градина - да видят, че такава има, въпреки че не съвсем. Ще им покажем Ганчо К., Минко не знам кой си и Петя Г., разбира се, може ли точно тях да ги скрием. Да, пловдивският карнавал е целогодишен, ежедневен и ежеседкунден - общинската администрация буквално всеки ден ни поднася поне по една нова глупост и глупостите нямат край.
0
 
 
Дано да са го обмислили добре, струва ми се, че Пловдив не може да се мери с Рио или Венеция, архитектурния парад не мога да го схвана пък въобще, но щом са го решили така.Не е ли по-добре да се привличт туристи с вкусна храна и винарски празници? Моите впечатления от туристите са, че много им харесват кулинарните умения и изключително вкусните плодове и зеленчуци в района. В Пловдив има мегдаан за развитие на гурме туризъм според мен.
+1
 
 
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!!!!! НАЙ-ПОСЛЕ НЯКОЙ СЕ СЕТИ КАК ДА СТАНЕ!!!!!
0
 
 
Този г-н съвсем не е наясно какви са условията да ни приемат в ЮНЕСКО, реално бе следвало да сме в забрана, ако тя обаче е изтекла, пак ще капнем заради бетонирането на Стария град. Нека да си попрочетат нещата в общината, имаче имаа програми, по които може да се кандидатства, лошото е че в общината няма един разбиращ човек от туризъм, изключая директорката дирекция Брънгова, но тя се върти като мечка - каквото й свирят, това ще играе. В сдруженията имаше, но вече се загубиха също хората. Пловдив губи ценни кадри и палячовци идват да ни казват как да се забием с още по-голяма пальчовщина.
+1
 
 
То вече го направихте - измислете нещо иновативно. Всичко Мара втасала, та...
+1
 
 
Не е ли по-добре да пробваме да кандидатстваме за "Циркова столица на света"? С тези клоуни и гълтачи на "саби" дето ни управляват от 20-ина години няма да е проблем да спечелим такова признание! И сега тая тъпня "Световна карнавална столица"....!??! Това да не е на Петя Гогова идея? Хората нямат работа, вие карнавали ми мислете, майка ви д**ба селска, алчна!
0
 
 
"Ще правим Пловдив световна карнавална столица" - звучи ми доста гръмко, самонадеяно и самохвално. Целият свят знае, че Рио е световната карнавална столица и никой град или нация по света досега не са успели да му отнемат славата, блясъка и неповторимостта. Не знам как ние или по-точно тия, които виждам по-горе, биха могли да направят нещо повече от провинциално шествие по Главната, наблюдавано от случайни граждани.
КРАСОТА,ВЯРА,БОРБА!
на 30.06.2010 г.
+3
 
 
Еми би било много хубаво , ако се осъщесвти . Както каза момчето под мен , трябва да се обърне ОГРОМНО внимание на Старият град ( то ако там само беше проблемът ) и на къщите , които всекидневно се рушат !
+3
 
 
вие хубаво мислите да го направите и ще е чудесно да се осъществи ама първо трябва да се оправят радикалните проблеми на града не може къщите в стария град да се рушат и да падат заради нестопанисване а да се търсят програми за финансриране за културни иновации което е хубаво нещо но според мен трябва да се оправят наболелите проблеми на града и тогава вече да се пристъпи към това което са го замислили
+2
 
 
Всяко нещо,което ще доведе пари в града ,е добро за Пловдив!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: