Ще получи ли истинско обвинение пияният, прегазил жена?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
19:41 / 23.04.2024
8692
Случаят търпи развитие. Има образувано досъдебно производство, квалификацията на деянието ще бъде променена. Така директорът на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов обясни за Plovdiv24.bg ситуацията с блъснатата от мъртвопиян шофьор жена пред ресторант "Южен полъх" в Пловдив. 

Медията ни получи клип, в който ясно се вижда, че джипът на мъртвопияния шофьор блъска жената. По-късно тя е откарана в болница. 

Прокуратурата повдигна обвинение на пияния шофьор Иван Райчинов по прякор Капитана само за употреба на алкохол. Дрегерът е показал над 3 промила в кръвта му.

Днес наблюдаващият прокурор по делото Елена Богданова каза пред журналисти, че все още нямат съдебномедицинска експертиза и затова не са повдигнали и друго обвинение на пияния шофьор. Но и не скри, че жената е в болница и вече е оперирана. По информация от сина на пострадалата, тя е със счупен гръбначен прешлен. 

Днес съдът гледа мярката за неотклонение на шофьора, но за всеобщо учудване и съвсем скандално го пусна на свобода, което е прецедент. Журналистите не бяха допуснати в съдебната зала под претекст, че залата е малка. 

В полицейския бюлетин няма и следа от фактите, които ясно се виждат в клипа. Пише само, че е заловен мъртвопиян шофьор на "бул. "Княгиня Мария Луиза" и нищо повече. Остава въпросът защо дежурните полицаи са спестили фактите.

Старши комисар Чергов ги защити, като поясни пред репортер на Plovdiv24.bg, че към онзи момент все още е нямало доказателства за това, че има блъсната жена и делото е водено по друг състав. Сега това ще се промени. Едва на следващия ден жената получила болки и потърсила лекарска помощ според шефа на МВР - Пловдив.  

След всичко това няма как да не си зададем въпроса кой е Капитана и не се ли прикрива нещо, накъдето води цялото поведение на МВР и прокуратура?

И всичко това се случва при наличие на видеозапис!!! А ако такъв нямаше? Тогава Капитана сигурно щеше да бъде освободен още на място и да се върне да си допие в близкия ресторант??? И после отново да се качи на джипа си и безнаказано да блъска беззащитни хора!?!

Официалното съобщение, което МВР - Пловдив разпространи вчера по случая бе:

Мъртвопиян шофьор е заловен от пътни полицаи на бул. "Княгиня Мария Луиза“ в областния град. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. С полицейска заповед е задържан за едно денонощие в рамките на започнато бързо производство.

Следете Plovdiv24.bg, за да разберете цялата истина за случая!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (9):
30.04.2024 Капитана пак отърва кожата
25.04.2024 Мъртвопияният шофьор, който блъсна жена в Пловдив, се сдоби с още едно обвинение
25.04.2024 Ето причината за безпрецедентното пускане на Капитана на свобода
24.04.2024 Говори синът на жената, блъсната от много пияния рокер
23.04.2024 Прокуратурата: От болницата са казали, че жената няма тежки увреждания
23.04.2024 Мегапияният рокер, който едва не уби жена, е на свобода! Адвокатът му: Не знам за такава жена!
Още новини от Новини от Пловдив:
Красива абитуриентка дойде с огромна лимузина на бала си в Пловди...
Пръскат срещу кърлежи в Пловдив
Известен пловдивчанин стана баща за първи път
Пловдивчанин видя камера на КАТ в града и изригна: Не ви ли е сра...
Кола на абитуриент се запали в движение в Пловдив
Тя най-после идва в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).