Ще има ли Пловдив синя зона решават днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:57 / 27.05.2010
4744
Дълго чаканото предложение за стратегия за паркирането в Пловдив, която включва и синята зона, влиза на днешната общинска сесия. Дали в края на деня ще има решение или заместник-кметът отговорник за тази работа Руси Панчев ще бъде отсвирен, предстои да се разбере.

И БСП, и ССД - ЗС "Александър Стамболийски" - Граждански съюз за нова България много харесвали идеята. Част от последната новосформирана група в Общинския съвет дори първа още преди години била внесла предложение по въпроса. Но... не била поднесена материята както трябва и макар да проличавал професионализъм в разработките, целите били сгрешени още в зародиш.

Руси Панчев с неговия екип, разработил стратегията, плюс помощта на научен център към Техническия университет, вещаят близо 4 милиона годишна печалба от паркирането в града. 2 400 паркоместа в синята зона и още 1 600 автомобилни места от съществуващите сега паркинги, стратегията предвижда да бъдат прехвърлени за управление на "Общинска охрана", която от сегашното ЕАД, което си начислява печалби, да се преструктурира в общинско предприятие и всичко да отива в общинската хазна.

Дотук хубаво, но защо да бъдела "Общинска охрана"? Не можело ли с това да се занимава чисто ново общинско предприятие или пък, още по-добре - да се даде на частни ръце. Това са главните упреци на опозиционерите на идеята, иначе тази опозиция е във властта.

"15 хиляди лева месечна печалба има стопанисван в момента паркинг от общинското дружество, а 570 лева плаща за подобно нещо частен наемател", контрира Панчев пред репортер на Plovdiv24.bg възможността този бизнес да бъде даден в частен ръце.

Твърда подкрепа за стратегията се очаква от ГЕРБ и "Атака". Дилемата се очаква да решат съпартийците на кмета от ВМРО. В момента те са разделени и все още не се знае зад кого ще застанат - зад Славчо Атанасов или ще се снижат пред коалиционните партньори.

Виж коментарите (5)

Още по темата (265):
21.04.2024 Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив
16.04.2024 Ударна ревизия на служебните паркоместа в Пловдив
01.04.2024 Проблемът с паркирането в Пловдив се задълбочава
10.01.2024 Пловдивчанин: Висша некадърност! Нямат право да слагат скоба на такава
кола!
05.10.2023 Въведоха системата за умно паркиране в Пловдив
28.08.2023 Важно съобщение за шофьорите за синята зона в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).