Шофьорът: Ще рухна! Защитата: Освободете го!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (14)
16:59 / 22.12.2017
59609
"Всеки един шофьор може да бъде на моето място. Много съжалявам, така се случи, ако мога да върна нещата, бих ги върнал. Много съжалявам за детето, направих го, това е. Всеки момент ще рухна.", заяви мъжът, прегазил 11-годишно детенце в село Първенец, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" заради реалната опасност да се укрие, както и заради изключителната тежест на престъплението - смърт на дете и застрашаване живота и на неговата майка. 

Защита на Димитър Йовчев - адвокат Кирил Николов обаче удиви съдебната зала. За начало обиди прокурора с думите "Пиша Ви слаб 2". Коментира, че точно мотивът да се укрие не е налице, има постоянен адрес, не е направил и бегъл опит да се скрие или избяга, дори и когато роднините на детето са го били - по думите му "жестоко". Освен всичко адвокат Николов изтъкна, че тежестта на престъплението е вменено на Йовчев заради спекулативните новини и небивалия обществен интерес. 

"Това не е транспортно хулиганство, не е самозабравил се водач, а един най-обикновен труженик, управлявал със сигурност с разрешената скорост. Йовчев просто е загубил управление заради заледяване в завоя, който е трябвало да вземе", изтъкна защитата. Няма други тежки нарушения и не е рецидивист, освен всичко инцидентът е станал преди обхвата на знака за ограничение с 30 км/час.

Изговориха се небивалици за скоростта, с която е карал. Просто общественото мнение е настроено срещу Йовчев, общественото мнение е манипулирано от медиите, описали Йовчев като хулиган рецидивист, който трябва да отиде в затвора, изтъкна защитата и помоли съдът да прояви кураж и да не удовлетворява искането за задържане под стража, защото - по думите му, дори скръбта на близките не е предпоставка за такова искане.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)

Още по темата (13):
20.03.2019 Пловдивският съд реши: Условна присъда за шофьор, убил дете!
20.03.2019 Шофьорът, убил Ангелинка в Първенец: Признавам фактите, не желая разпит на свидетели
22.12.2017 Пловдивският съд пусна срещу подписка шофьора, убил детенцето в
Първенец
22.12.2017 Димитър е шофьорът, прегазил малката Ангелинка в Първенец!
22.12.2017 Ще остане ли в ареста шофьорът, убил малката Ангелинка в Първенец?
21.12.2017 Напрежение в Първенец: Близките на убитото дете искат доживотен
затвор
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).