Шофьор променя маршрут на автобус - "така съм решил и така искам"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (51)
14:17 / 16.02.2012
18201
За променен маршрут на автобусите, обслужващи линия №9 в града, сигнализира наша читателка в редакцията на Plovdiv24.bg. От думите й стават ясни две неща: първо - промяната не е огласена и хората не знаят за съществуването й. И второ - за кой ли път шофьорът на автобус от масовия градски транспорт си е позволил арогантно и нагло поведение спрямо граждани, които при това са клиенти на въпросната фирма. Ето и мнението на огорчената пловдивчанка:

Здравейте! Искам да изкажа възмущението си от градския транспорт в Пловдив. Вчера се возих в автобус №9 и улица "Св. Петка" не беше изчистена от снега и леда. Автобусът много трудно премина оттам и шофьорът, след като изпсува многократно, каза, че повече няма да мине оттам. Аз, разбира се, помислих, че от "Градски транспорт" ще се свържат с "Чистота", за да ги уведомят за проблемната улица, която наистина е много заледена, да не говорим, че е тясна, а винаги има паркирали коли. Та понеже явно съм наивна, си помислих, че проблемът ще се реши, тъй като отсечката е кратка и бързо би се почистила... 

Е, няма да разберем дали е почистена, защото автобусите от тази линия днес са отклонени и минават през Военна Болница. Попитах шофьора защо не минава по маршрут, а отговорът беше: "Защото така съм решил и така искам!"?!?! Попитах кондукторката, която само ме погледна и ме подмина без отговор. Отпред на табелата на автобуса беше сложена бележка, написана с химикал (която едва се разчита), а на нея пише - "През Военна болница". Това ли е начинът гражданите да бъдат уведомени за промени в дадено разписание на градския транспорт? И това ли е отношението, което трябва да получим, когато зададем въпрос. Попитах ги докога ще е отклонен маршрутът, те ми казаха: "До когато трябва!".

Та от днес автобус №9 не минава през ул. "Петко Д. Петков", "Богомил" и бул. "Източен". А хората по спирките си чакат и не знаят... Вие преценете дали е редно всичко това. Благодаря Ви.

Репортер на сайта се свърза с представители на фирма "Градски транспорт", откъдето бяха любезни да заявят:

"Да, има промяна в маршрута и Общината е уведомена за това. Причината е непочистената улица "Св. Петка", а нашите автобуси са нископодови и преминаването през такива участъци крие риск. Мярката е временна и може да отпадне дори до часове. Няма как да уведомяваме гражданите, защото дори следобед е възможно актуален отново да бъде оригиналният маршрут"


Виж коментарите (51)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).