Шофьор на рейс в Пловдив към пътник: Ще млъкнеш ли, бе? Откакто си се качил не си спрял

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:10 / 15.10.2023
14262
Гневен читател изпрати сигнал до редакцията на Plovdiv24.bg, свързан с подминаването на пътници по спирките на градския транспорт. 

В сигнала до нас са упоменати две различни ситуации, но с една обща тема.

"Здравейте.

Банално, но отново се отнася за градския ни транспорт. Отново безконтролност и своеволия. Автобус номер 9 от кв."Тракия" за "Гагарин" с рег.номер РВ7224АВ. Събота следобед. Диапазон на часа между 18ч и 18:30ч. Спирките пълни с хора.

Кондукторката (възрастна жена), се провиква на шофьора "Давай, Коце! Няма за слизане." А тези за качване са невидими?! Коцето с пълна газ подминава спирката на блок 8 в "Тракия", след което набива спирачки, понеже пътниците се развикват, че всъщност има възрастен мъж за слизане. Шофьорът псува, но спира.

На спирка на ул. "Богомил" отново същото - кондукторката му дава инструкции да продължава и Коцето подминава ученик на спирката, който също като мен по-рано, махаше с ръце в знак, че иска да се качи, но той не беше пожален.

Момче в автобуса конфронтира кондукторката да спре да "философства" и че автобусът е длъжен да спира на всяка спирка, дори през уикенда. Мълчание от страна на персонала в този момент. Но 10 минути по-късно, Коцето подминава и спирката на Водната палата.

Наглостта му не спира дотук, внезапно се развика на един от правещите му забележка младежи "Ще млъкнеш ли, бе? Откакто си се качил не си спрял."

Автобус номер 15 с рег. номер РВ3312КН пътуващ от Мол Пловдив към Панаира с неадекватен шофьор, също подминаваше спирките на поразия, като караше с несъобразена скорост на завои и легнали полицаи.

За жалост беше тъпкан и много от возещите се прави, залитаха и се удряха вътре. Включително и аз.

Автобусът подскочи, минавайки бясно през жп прелеза, от което получих натъртване на кръста, след като залитнах и се ударих в една от счупените седалки най-отзад. Отидох при шофьора и го попитах дали е нормален и дали е наясно, че кара живи хора. Никаква реакция.

Абсолютно безобразие и безпардонност. Шефовете на града. Общината е за бойкот. Санкции за такива арогантни простаци!

Апелирам за протест, иначе ще продължават да ни тъпчат и доят, а в Пловдив плащаме едни от най-скъпите данъци, за да се гаврят с нас по всички инстанции."

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).