Шофьор на автобус към ученик: Лигльо, не ми се прави! Ще спирам, където си искам!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (71)
15:42 / 24.02.2012
22097
Plovdiv24.bg продължава да получава на електронната си поща ежедневни сигнали за нередности, свързани с градския транспорт в Пловдив. Граждани масово недоволстват от нередовността на автобусите, от лошото състояние на някои от тях, както и от арогантното поведение на част от шофьорите спрямо пътниците. Днес публикуваме гледната точка на поредния огорчен пловдивчанин - този път ученик от Езикова гимназия "Пловдив":

Здравейте! Пише ви ученик от ЕГ ''Пловдив''. Бих искал да се оплача от шофьор на градския транспорт в Пловдив и да попитам към коя институция бих могъл да подам оплакване. Преди два дни - на 22 февруари, сряда, с мой приятел се качихме в автобус номер 9. Говорихме си и щом стигнахме до спирката преди моята, аз станах и застанах до вратата. Продължихме разговора,понеже седалката, която той беше взел, беше до вратата. Автобусът стигна до спирката на "Лаута" от страната на стадиона около 15:43. Пред нас имаше друг автобус и шофьорът спря. Щом видях, че автобусът пред нас тръгва, казах ''Чао'' на приятеля ми и тръгнах да слизам.

За мое учудване шофьорът нито спря, нито отвори вратите. Отидох при него и попитах съвсем учтиво защо не е спрял. Не получих отговор. Кондукторката също го попита. Тогава той започна да крещи ''Няма да те чакам да си правиш мохабед там бе, лигльо'' Отговорих (отново спокойно и възпитано) ''Не си правих мохабед. Бяхте длъжен да спрете!'' Шофьорът отвърна (отново с груб тон) ''Не ми се прави, ще спирам, където си искам, лигльо такъв''. Нататък спрях да го слушам какво говори, понеже разбрах, че няма как да се разбера с такъв човек. След размяна на някой по-груби реплики той спря автобуса до 30-сантиметрова купчина сняг и ми каза да слизам, като толкова искам да се намокря целия. 

Всички в автобуса ни гледаха учудено. Слязох и си намокрих дънките и обувките. Трябваше да вървя 5-7 минути до нас. Обадих се на приятеля ми в автобуса и му казах да запише номера. РВ 3516 АР. Не е абсолютно сигурен за последните 2 букви, но мисли че са така. Дори и да не са, мисля, че информацията в колко часа автобусът е бил пред стадион "Локомотив" в парк "Лаута", номерът на линията и регистрационният номер (или части от него) са достатъчни за да се разбере кой е бил шофьорът. Не мога да търпя такова отношение към мен особено при тези обстоятелства. Да не говоря пък за тези шофьори, които карат малките автобуси и даже не спират понякога на спирки с ученици, само и само да приберат малко повече пари. Чудя се докога ще продължава това и докога всеки в тази държава ще мисли само за себе си и ще се държи като задник само защото не е на кеф. Моля за съдействие. Благодаря предварително.

Репортер на сайта незабавно се свърза с диспечерския пункт на фирмата превозвач "Градски транспорт", обслужваща линия номер 9, откъдето записаха всички известни данни по случая и увериха, че ще разпоредят нужната проверка и ще вземат дисциплинарни мерки срещу въпросния шофьор при доказване на вина.

Виж коментарите (71)

Още по темата (332):
16.04.2024 Шофьор на автобус към ученици в жегата: Пускам парното, да видим кой ще издържи повече!
08.04.2024 В Пловдив: Залостиха вратите на градски автобус с парцал
26.03.2024 Ученичка от Пловдив: Това не е нормално, вземете мерки!
12.01.2024 Пловдивчанин предложи градският транспорт да стане безплатен
08.01.2024 Шофьор пуши в насрещното, кондукторка мести крака на пътничка - пречил й
07.12.2023 Пътник наби шофьор на градски автобус в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).