Шофьор на автобус "бушонира" нагъл младеж, паркирал в спирка! Екшънът е неописуем!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
20:25 / 21.03.2019
18342
Хиляда лева глоба ще трябва да заплати шофьор на градски автобус по линия 37, който решил да се саморазправя с шофьор в нарушение и го бушонирал заради паркиране на спирка в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Санкцията беше потвърдена от Окръжния съд във вторник.

Инцидентът станал, след като младеж със "Сеат" решил да спре на спирката на бул. "Пещерско шосе“, до кръстовището с ул. "Царевец“, за да си купи лекарства от намиращата се в съседство аптека. Младият мъж посетил търговския обект и отново се качил в автомобила, но забелязал, че зад него на спирката е спрял автобус № 37, управляван от обвиняемия.

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс. Шофьорът на автобуса решил да се саморазправи с момчето, слязъл, приближил се до автомобила и през отворения прозорец на шофьорската врата нанесъл няколко юмручни удара в областта на лицето на пострадалия. След това се качил обратно в колата на градския транспорт и продължил пътя си.

Свидетел на "уличното правосъдие" станал друг мъж, който по това време работел в търговски обект на спирката. Той последвал рейса и го настигнал на бул. "Васил Априлов“. Била извикана и полиция.

Малко по-късно пострадалият отишъл на лекар, а специалистите от съдебна медицина заключили, че му е била нанесена лека телесна повреда - контузии на главата, гръдния кош и лек оток на носа.

Шофьорът на автобуса бил изправен пред съда. Магистратите сметнали, че в такава ситуация би следвало да запази хладнокръвие и да осигури безпрепятствено слизане и качване на пътниците, след което да продължи по маршрута си, давайки лично или чрез кондуктора, сигнал за неправилно паркираното возило.

Вместо това той решил да се саморазправи, което било в разрез с правилата за етично общуване и явно пренебрегване на социалния ред. Тъй като шофьорът имал чисто съдебно минало, бил трудово ангажиран и със семейство, магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само 1000 лева глоба, пише "Марица". Решението е окончателно.

Виж коментарите (2)

Още по темата (182):
16.04.2024 Млад шофьор принуди моторист да спре, слезе от колата и стана страшно
12.04.2024 Шофьор мина на червено и слезе от колата да се разправя. Другият прави ли нарушение?
12.04.2024 Ботьо Георгиев е агресивният тип, псувал шофьорка и счупил огледалата на джипа й. Осъдиха го за отрицателно време
12.04.2024 Това е джипът на жената, която отнесе псувни и агресия от обезумял
шофьор
12.04.2024 Шофьорката, станала обект на агресия на пътя: Абсолютно никой не слезе да помогне, псувните не искам да ги цитирам
11.04.2024 Заради нападението и грубостите шофьорът агресор може да получи до 5 години затвор
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).