Шефът на полицията в Раковски прибрал тлъст подкуп, раздал и на подчинени

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
11:38 / 20.04.2018
22175
В сградата на Окръжна прокуратура Пловдив се проведе брифинг, на който бяха изнесени подробности по разследване за корупционно престъпление от полицейски служители в Раковски, предаде репортер на Plovdiv24.bg. То е във връзка с арестуването на шефа на местната полиция и двама оперативни служители. Задържаният полицейски шеф на РПУ Раковски Георги Илиев е прибрал 20 000 лева подкуп от търговец на цигари без бандерол. Той раздал по 1000 евро на оперативните работници Валентин Гоцев и Желязко Колев. Това каза Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

През март 2017 г. търговец на цигари получил обаждане, че трябва да се яви в полицията в Раковски. В стаята се намирали оперативните работници Гоцев и Колев, които му показали снимки на негов микробус, в който имало тайник с незаконни папироси. Предупредили го, че е разследван и ще бъде задържан, ако не даде 20 000 лева. Уверили го, че материалите по делото ще бъдат унищожени. В стаята непрекъснато влизал и шефът на полицейското управление Георги Илиев, разказа още окръжният прокурор Румен Попов.

Двамата полицаи са направили пълни самопризнания. Думите им напълно съвпадат с извършените до този момент разследвания. Шефът на полицията в Раковски е направил частични самопризнания и предстои да бъде отново разпитан. Тримата - шефът и двамата му подчинени, след като са взели подкупа от търговеца, са скъсали пред него снимката на микробуса с незаконните цигари и са казали че с това случаят приключва. Изготвили са документи, че са направили щателна проверка и не са установили данни за наличие на престъпление, извършено от търговеца.

Тримата са отстранени от длъжност и срещу тях са образувани дисциплинарни производства, съобщи шефът на пловдивската полиция Атанас Илков. Установено е още, че освен цигарите, които са откраднали от търговеца, са задигнали още стоки и пари от него на стойност 41 000 лева. Заплашени са от затвор от 3 до 10 години, глоба от 20 000 лева и лишаване от права да изпълняват полицейска длъжност. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (16):
22.11.2021 Пловдивски полицаи влизат в затвора, решението е окончателно!
20.04.2021 Съдът потвърди наказанията на бившия шеф на полицията в Раковски и неговите съучастници
08.07.2020 Няма прошка, решено е! Пловдивски полицаи влизат в затвора!
17.09.2019 Въпрос към пловдивски полицаи: Катаджии ли сте, или рекетьори? Отговор: От голямата къща сме!
18.05.2019 Съденият за подкуп бивш шеф на полицията в Раковски заведе дело срещу МВР заради уволнението си
05.04.2019 Закопчаните полицаи не признават вина
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).