Шефът на полицията в Раковски арестуван заради рекет или подкуп?

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
17:03 / 19.04.2018
13933
Както Plovdiv24.bg пръв съобщи, трима полицаи от районното управление в Раковски са задържани в ареста. Според информация на "Марица.бг" униформените са били задържани още вчера за изнудване на човек в Раковски.

Георги Илиев пое Районното в град Раковски преди две години, като беше назначен на поста от тогавашния шеф на пловдивската полиция Христо Разсолков след пенсионирането на предишния началник. Преди това Георги Илиев беше шеф на Магистрална полиция под тепетата. Засега няма официална информация по случая нито от ОДМВР - Пловдив, нито от прокуратурата. 

Според разследващи, цитирани от "24 часа" става въпрос за подкуп над 15 000 лева. От полицията отказват на този етап подробности и обещават. Шефът на областната дирекция на МР Атанас Илков потвърди за случая. "Моля ви, не ми го причинявайте. Питайте прокуратурата", настоя той. "Илиев и двамата полицейски служители са задържани днес", каза шефът на окръжната прокуратура Румен Попов. И допълни, че в момента работели по случая. Престъпленията срещу Илиев и подчинените му излезли наяве покрай разследваните пловдивски полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, които бяха задържани заради въоръжен грабеж на бус с цигари през май м.г.

Това стана на "Кукленско шосе", като ченгетата заплашили с оръжие водачът на автомобила Ерхан Хакков и го завързали със свински опашки. Редови полицаи твърдят, че колегата им Модев демонстрирал много висок стандарт и карал скъп джип. През септември 2015 г. други двама шефове на полицейски управления в Пловдивско се разделиха с постовете си. Димчо Темелков, който ръководеше РУ в Асеновград и Васил Налбантов, който бе начело на районното в Първомай бяха разследвани за длъжностни престъпления. Заедно с тях бяха арестувани зам.-полицейски шеф от Първомай и двама оперативни работници.

Виж коментарите (3)

Още по темата (16):
22.11.2021 Пловдивски полицаи влизат в затвора, решението е окончателно!
20.04.2021 Съдът потвърди наказанията на бившия шеф на полицията в Раковски и неговите съучастници
08.07.2020 Няма прошка, решено е! Пловдивски полицаи влизат в затвора!
17.09.2019 Въпрос към пловдивски полицаи: Катаджии ли сте, или рекетьори? Отговор: От голямата къща сме!
18.05.2019 Съденият за подкуп бивш шеф на полицията в Раковски заведе дело срещу МВР заради уволнението си
05.04.2019 Закопчаните полицаи не признават вина
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).