Шефът на МВР Пловдив се отчете, ето какво са свършили подопечните му

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
11:49 / 30.11.2018
4494
439 престъпления са регистрираните престъпления от служителите на пловдивската полиция от началото на месец ноември до този момент. Това отчете шефът на ОД МВР - Пловдив Атанас Илков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 135 от тях са разкритите, отделно има и 58 разкрити престъпления от изминали периоди. 69 лица пък са привлечени като обвиняеми.

Така например служителите на 5 РУП са разкрили дързък грабеж, извършен от 16-годишен на бензиностанция. След употреба на сила младежът задигнал 300 лева.  Задържан е и 21-годишен, отново на територията на 5 Районно, който отнел със сила дамската чанта на жена, разказа Илков. 

Шефът на полицията отчете добри резултати и на редица акции за пресичане на престъпления срещу интелектуална и индустриална собственост. Разкрит е канал за контрабанда на стоки от Турция за страни от ЕС, открити са 560 артикула без право на притежание и търговия с тях, по случая е задържан 41-годишен мъж, отчете старши комисарят. Разкрити са и 28 000 сашета със стимулиращи хранителни добавки, внесени от Турция и отново предназначени за страни от Евросъюза. 

И още от по-интересните случаи на пловдивската полиция - на 29 ноември при специализирана операция на изхода на Пловдив е спрян "Опел",  където са открито 13 чувала нарязан тютюн, 35-годишният шофьор е задържан.

В Асеновград пък служителите на полицията попаднали на истински семеен наркобизнес – задържани са майка, баща и син, разработили лаборатория за отглеждане на марихуана. Отново в Асеновград е задържан автокрадец, отмъкнал "Мерцедес", оказал съпротива, опитал да избяга, но в крайна сметка задържан. 

Друг характерен случай е от Старосел, където е задържан 45-годишен мъж за незаконно притежание на културни ценности - 82 монети от различни епохи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).