Шефът на ИПБ с жестока критика към ремонтираното Околовръстно: 25 милиона за една опасна писта!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (10)
12:35 / 11.05.2021
41883
Ремонтираната 14-километрова отсечка на Околовръстното шосе на Пловдив е абсолютно опасна и създава предпоставки да загиваме по този път. Това съобщи пред журналисти шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, който направи инспекция на участъка във връзка с тежката катастрофа на Великден, при която загинаха трима души, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По думите му, цялата организация на движение в този район е абсолютно сбъркана. Така поставени знаците объркват шофьорите - първо си без предимство, след два метра ставаш с предимство. “Тези, които са ги поставили трябва да дойдат и да кажат кой точно е с предимство", каза Милчев.

Той поясни, че са дошли на инспекция, заедно с експерти от Института, заради редица сигнали на граждани, които са получили там.

“Съвсем умишлено в продължение на 100 метра мантинелата е прекъсната и по този начин се създават условия на фирмите, които са по този път, да се включват нерегламентирано в тази нова отсечка. В същото време, срещу нея виждаме как съзнателно е изграден локал и кръстовище за регламентирано включване. Нерегламентираното включване от срещуположната страна го има в цялата отсечка, на повече от 30 места и това е предпоставка за шофьорите да извършват нарушение като изпреварват, а това е рискова маневра", посочи Богдан Милчев.

“Ние сме убедени, че АПИ не може да управлява трафика. Тъй като не са се съобразили, когато са възложили ремонта с композицията на трафика, тук има много товарни автомобили, които влизат и излизат, това е индустриална зона, не са изградени локали. Похарчени са близо 25 милиона лева за 14-километрова отсечка за една писта, която не сме обезопасили. Нямаме нужда така да се харчат парите ни", категоричен бе Милчев.

"В същото време в обхода на Габрово са похарчени около 90 млн. лева, а в Пловдив нещата се правят на парче, няма логика в нищо", добави шефът на Институт по пътна безопасност.


Виж коментарите (10)

Още по темата (32):
17.01.2024 Окончателно: Иво Лудия влиза зад решетките за 10 години
21.04.2023 10 години затвор за Иво Лудия
23.03.2023 Адвокати опитват да намалят присъдата на Иво Лудия, затрил пиян 3
живота
21.03.2023 Иво Лудия обжалва 10-годишна присъда
16.02.2023 Иво Лудия по спешност в болница!
03.10.2022 Иво Лудия влиза в затвора за много години!
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).