Сградата на бивша специална детска градина е напълно преобразена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
06:00 / 23.03.2023
1520
Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование открива нови зали и кабинети на ул. "Прохлада"1А в Пловдив.

Сградата на бившата специална детска градина за деца с увреден слух е напълно преобразена, а официалното откриване на обновената база ще бъде днес от 14,00 часа. Базата е реновирана със собствени средства от бюджета на Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование, който стопанисва помещенията.

В обновената база са оформени две зали – по психомоторика и за сензорна интеграция, обзаведени с нови мебели, уреди, люлки, модули. Изграден е кабинет за учителя с инсталиран брайлов принтер, принтер за топъл печат. Пребазиран е Монтесори кабинетът, като мястото на първия етаж е превърнато в солна стая, която да е в близост до кабинета за физиотерапия.

Изградени са кабинети по ерготерапия и за консултация на родителите. Обособено е помещение за арт дейности, където ще се водят заниманията по новия проект, по който РЦПППО работи с Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков“ и с Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

Гордост на новата база е STEAM кабинетът с интерактивен екран, 3Д принтер, интерактивен под Fluur Mat, интерактивни образователни игри по музика и рисуване, светещи тухлички за конструктивни дейности за най-малките, комуникатор, C-board и устройство за контрол с поглед за деца със силно затруднена комуникация. Всички учители са преминали обучение за работа с новите технологии.

Изградени са също зала за обучения и спортен кабинет, свързан с отбора по хокей на трева, който се готви за Параолимийските игри в Берлин през юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).