ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Сериозни мерки в Пловдив! Полицията започва ежедневен контрол на пътя
Автор: Цвети Тончева 16:14 / 26.12.2022Коментари (1)9517
©
Полицията има ресурс за бърза реакция чрез насочването и съсредоточаването в един конкретен участък  на полицейски сили и технически средства за контрол, когато този участък се идентифицира като рисков. Това каза в интервю за Plovdiv24.bg главен инспектор Йордан Милушев, началник на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР – Пловдив. За трайно дисциплиниране на водачите започваме прилагането на подход, при който контрола да бъде ежедневен, постоянен, във всички части на денонощието, да се обхващат големи територии и маршрути, както по уличната мрежа на населените места, така и по пътищата от републиканската и общинска пътна мрежа, добави Милушев.

В тази връзка по разпореждане на Министъра на вътрешните работи от месец август се изпълняват редица конкретни мерки с цел овладяване на пътнотранспортната обстановка.

В контрола се включва целият униформен състав с правомощия по ЗДвП, а не само този от звената Пътна полиция

Налага се и линейният контрол като метод за въздействие и контрол над участниците в движението. Завишен е контролът над водачите на товарни автомобили.

Специално внимание се отделя на малките населени места за управление от неправоспособни лица, като освен явния контрол, служители от  звената криминална полиция осъществяват наблюдение над лица, за които има данни, че управляват без да имат това право, или след употреба на алкохол или наркотични вещества

Активизирана е работата по образуваните до съдебни производства за бързото им приключване. На местните средства за масово осведомяване непрекъснато се подава актуална информация за пътната обстановка и осъществяваната контрола дейност. Завишен е контролът от ръководния състав, не само непосредствения, но и чрез използване на монтираните за целта в служебните автомобили видеокамери и устройства за проследяване.

Всички тези мерки се изпълняват в пълен обем от органите на полицията, но още веднъж искам да подчертая, че в каузата намаляване на пътния травматизъм следва всички органи, организации и институции да дадат своя съществен принос. Само тогава резултатите ще бъдат гарантирани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Господин Милушев,сложете един патрул ва десиня завой при Практикер.Там всички балъци се строяваме във дясна лента за десен завой.Всички тарикати обаче отиват най-отпред и си правят десния от средна лента.Тя е само за направо.Много е опасно,защото в дясна лента маркировката е право -дясно.Ако някой от дясна лента реше да кара направо ще торпилира отнзи от средна лента ,дето си прави забранения десен завой.Един патрул да глоби 20-30 тарикатчета и ще се разчуе-полицията си върши работата и точно там няма да нарушаваме.Лесно е-само една патрулка за два часа през деня-сутрин и вечер.Или пък направете средна лента право дясно,а дясната само дясно.Така няма да имат конфликтна точка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: