Семейство блъсна с двете си коли пешеходец край Пловдив, той почина

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (4)
19:46 / 26.02.2024
20364
Двугодишна условна присъда получи двойка от село Скутаре по-рано днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Анна Пейчева и Пенчо Пейчев са обвинени, че през 2020 година са причинили катастрофа, следствие на което е настъпила и смъртта на Христо Тодоров. 

Според обвинителния акт на 06.06.2020 г. след 22,30 часа Пейчеви са се движели с колите си със скорост около 57 км/ч по посока Т-образното кръстовище с отбивката за предприятие "Булсафил“.

През това време пешеходецът Христо Тодоров е бил вдясно от платното за движение, откъдето навлязъл пред двата автомобила.

За да избегне мъжът, Пенчо Пейчев навил рязко волана наляво и ускорил, но не успял да избегне пешеходеца и последвал удар.

Анна Пейчева последвала действията на първия водач и също отклонила автомобила си вляво, но достигайки падналия на платното пешеходец, настъпил втори удар.

По-рано днес Пейчеви изразиха готовност да признаят вината си и пожелаха съкратено съдебно следствие, веднага след края на разпоредителното заседание. 

Съдия Миглена Маркова счете желанието им за основателно и процесът започна. 

По време на него прокурорът сподели, че Пейчеви са съдействали изцяло на процеса. Уточни, че самият Пенчо е позвънил на 112 веднага след инцидента и е съобщил, че ударил пешеходецът.

Тя пожела наказанието им да бъде минимално, но с най-дългият изпитателен срок от 5 години, както и да им бъдат отнети документите да управление на МПС. 

Един от адвокатите на пострадалите пък изрази мнението, че присъдата на Пейчеви трябва да бъде ефективна, а книжките им да бъдат взети за срок от 3 години.

Защитникът на Пейчеви допълни, че единственото неправилната реакция на водачите е довела до злощастния край на събитията. Той сподели свидетелски разказ, от които се разбра, че Тодоров е изглеждал в неадекватно състояние.

Той пожела книжките им да не бъдат отнемани.

В крайна сметка съдът призна Анна и Пенчо Пейчеви за виновни и ги осъди на 2 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Двамата няма да могат да шофират в срок от 2 години.

Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).